Buda-Cash-ügyfél vagy és még nincs új számlád? Csinálj gyorsan!

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Eddig a Buda-Cash Zrt. mintegy 2600 ügyfelét értesítette és közel 4000 értékpapír-transzfert teljesített a brókercég felszámolását végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN). A transzferálás közjegyző által hitelesítve személyes megjelenés nélkül is kezdeményezhető - közölte pénteken a felszámoló.

Amíg nincs új számla, nem tudnak transzferálni

A PSFN közleménye szerint folyamatos a hiánytalanul meglévő eszközök kiadása a Buda-Cash-nél, ezt azonban késlelteti, hogy az ügyfelek jelentős része személyes megjelenése alkalmával még nem rendelkezik másik értékpapírszámlával. A felszámoló azonban ennek hiányában nem tudja azonnal végrehajtani a transzferálást, ezért ismételten kéri, hogy az ügyfelek a személyes azonosításkor már rendelkezzenek ilyen számlával.

A felszámoló ismerteti: a brit Gain Capital 412,019 millió forintot, 381 897 eurót és 325 033 dollárt utalt a Buda-Cash hazai pénzintézetnél vezetett megbízói számláira. Ezek a hiánytalanul meglévő pénzeszközök egyedileg nevesített alszámlákon voltak, ezért az érintett 509 ügyfélnek teljes egészében kiadhatóak. Eddig összesen 191,410 millió forintot, 43 894 dollárt és 134 722 eurót utaltak át az ügyfeleknek, a további kifizetés folyamatosan történik.

A felszámoló arra kéri azokat az ügyfeleket, akik érintettek ezekben a kiutalásokban, de adathiány miatt nem tudták értesíteni őket, feltétlenül jelentsék be aktuális elérhetőségüket az info@budacash.hu e-mail címen.

Nem feltétlen kell személyes megjelenés

Kezdetét veszi a D150415 és a D150422 sorozatszámú, lejárt diszkontkincstárjegyek kifizetése is. Ezek a kincstárjegyek hiánytalanul megvannak, lejáratukkor pénzre konvertálta őket a számlavezető, így az érintett ügyfelek pénzben kapják vissza az értéküket - közölte a PSFN.

A TVK részvény-kiszorítási eljárásban az elérhető ügyfelek részére megtörténtek a transzferálások. A PSFN figyelembe véve az ügyféljelzéseket, lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfél-azonosításra személyes megjelenés nélkül is mód legyen. Ehhez le kell tölteni a Buda Cash honlapjáról, azaz a https://www.budacash.hu/ oldalról a transzferálási megbízás nyomtatványt, a kitöltött nyomtatványt közjegyzővel hitelesíteni kell, majd ajánlott postai küldeményként a BUDA-CASH Zrt. "f.a." címére (1118 Budapest, Ménesi út 22.) el kell küldeni.

Az ily módon beérkezett megbízás alapján - amennyiben annak egyéb feltételei is fennállnak - az értékpapírok transzferálása személyes megjelenés nélkül is kezdeményezhető és elvégezhető. A transzferálási megbízás közjegyző általi hitelesítésének, valamint a postázásnak a költségei ez esetben az ügyfelet terhelik - írja közleményében a felszámoló.