Drasztikus lépésre kényszerült az Uber

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az Uber Technologies amerikai vállalat május 18-ától megszünteti Svédországban az Uberpop internetes fuvarmegosztó szolgáltatását.

Az Uberpop az San Franciscó-i székhelyű cég "fapados" szolgáltatása, ebben a rendszerben dolgozóknak nem kell rendelkezniük taxivezetői engedéllyel. A svéd bíróságok a közelmúltban többször szabtak ki bírságot az illegális taxiszolgáltatást nyújtó vezetőkre.

Az Uberpop mobiltelefonos alkalmazás 2014 szeptembere óta érhető el Svédországban, két városban, Stockholmban és Göteborgban.

Az Uber Technologies három másik szolgáltatást is nyújt Svédországban, köztük az UberX nevet viselőt, amelyen keresztül professzionális, engedéllyel rendelkező vezetők autóit lehet megrendelni. A másik két, magasabb szintű szolgáltatás az UberBlack és az UberLux.

A svéd kormány azt tervezte, hogy felülvizsgálja a taxi- és utazásmegosztó szolgáltatás előírásait, de ezt egy fél évvel elhalasztotta. Az Uber azt közölte, hogy miután tudomást szereztek a felülvizsgálat halasztásáról, a bizonytalan helyzetre való tekintettel úgy döntöttek, a legjobb döntés az Uberpop leállítása lesz.

A fuvarmegosztó Uberpop alkalmazását korábban Németországban és Franciaországban is betiltották, Spanyolországban és Hollandiában pedig felfüggesztették.

Ezt olvasta már?

Okostanterem-megoldást dolgozott ki a Vodafone »