Eladta az Erste a nem teljesítő hiteleket

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

November 10-én lezárult az Erste Bank lakossági nem teljesítő jelzáloghitel-állományának egy részét tartalmazó portfólió értékesítési eljárása. A tranzakció zárására azután került sor, hogy a tenderen nyertes Intrum Justitia megfizette a több mint 19 milliárd forintos (körülbelül 62 millió eurós) vételárat, az Erste Bank pedig átadta az adatokat.

Az Erste Bank tendert írt ki a lakossági nem teljesítő jelzáloghitel-állomány egy részének értékesítésére, a pályázatot az Intrum Justitia nyerte, több mint 19 milliárd forintos (körülbelül 62 millió eurós) ajánlatával. A tranzakció lezárására, a portfólió tényleges átruházásra november 10-én került sor, miután az Intrum Justitia megfizette a vételárat.

A tranzakció minden szempontból megfelel a magyarországi hatályos szabályozásnak. A hiteleket az Intrum Justitia professzionális követeléskezelő veszi át, amely hosszú távú tapasztalattal rendelkezik Magyarországon és a régióban.

„Munkatársaink nap mint nap azon dolgoznak, hogy az ügyfelekkel együttműködve segítsék azok megromlott pénzügyi helyzetének rendezését, fennálló tartozásuk törlesztését. Minden támogatást megadunk az arra nyitott ügyfelek részére, hogy stabilizálják anyagi helyzetüket. Ügyfeleinkre minden esetben partnerként tekintünk, hiszen tudjuk, hogy csak közösen vehetjük az akadályokat. Minden adós helyzetét egyedileg megvizsgáljuk, annak függvényében keressük a mindkét fél számára megfelelő megoldást” – emelte ki Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója.

Ezt olvasta már?

Felpörgette a digitális bankolást a járvány »