Eldobhatjuk a régi zenelejátszóinkat

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Először haladta meg egyetlen hét leforgása alatt az 500 milliót az online zenehallgatások (streaming) száma Nagy-Britanniában.

A brit lemezeladási listát jegyző The Official Charts Company szerint a britek 505 849 000-szer hallgatták meg online kedvenc zeneszámaikat a július 16-ával véget ért héten, ami majdnem kétszerese az előző év azonos időszakában mért adatoknak. A tavalyi mutatókhoz képest a mostani év első félévében 80 százalékkal növekedett a streaming-zenehallgatások száma, elérve a 11,5 milliárdot - adta hírül a BBC News.

Az adatok szerint Ed Sheeran a legtöbbet streamelt előadó: a fiatal brit énekes számait több mint 170 milliószor hallgatták meg a felhasználók az év első hat hónapjában. A második helyen, több mint 100 millió online meghallgatással, Sam Smith áll. A legtöbbet streamelt dal Mark Ronson és Bruno Mars Uptown Funk című slágere több mint 45 millió online meghallgatással. A mutatók szerint idén eddig 59 zeneszámot hallgatták meg a felhasználók tízmilliónál is többször Nagy-Britanniában. 

Ezt olvasta már?

Továbbra is gyengélkedik a brit autógyártás »