A Fordnak is jól jön az autópiaci bővülés

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A magánvevők visszatérése az új autók magyarországi piacára, valamint az egyre jobb finanszírozási konstrukciók jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a Ford ismét az élen végzett a személyautók és kishaszonjárművek együttes értékesítési listáján az első fél évben - értékelte Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója a 2017. január-júniusi adatokat.

A cég közölte, a teljes évre a összpiaci prognózissal azonos 10-15 százalékos bővülésre számítanak a márka vezető pozíciójának megtartásával.

A Carinfo adatai szerint a Ford 7776 autó értékesítésével 12,2 százalékot hasított ki az új autók piacából az idén, 12,3 százalékos növekedést érve el a tavalyi év hasonló időszakához képest. A teljes piac 13,4 százalékos bővülésétől kissé elmaradó növekedés azzal magyarázható, hogy a Ford hagyományosan erős a kishaszonjármű-szegmensben amely a növekedési hitelprogram kifutásával januártól jelentősen zsugorodott.

A Ford eladásainak 28 százaléka kishaszonjármű volt, az idén eddig 2155 darabot adtak el. Ez 27 százalékkal kevesebb ugyan, mint tavaly az első fél évben, de így is az első helyet biztosítja a márkának.

A Ford Magyarország közleményében kitér arra, hogy jó pozíciót tudott elérni a leginkább feltörekvő szegmensben, a városi terepjárók - SUV - kategóriájában is. Az első fél évben eladott 5063 személyautójuk 26 százaléka volt SUV. A márka három modellel van jelen ebben a szegmensben.

Közlésük szerint a Ford egy vadonatúj, tisztán elektromos hajtású SUV bevezetésén dolgozik, amelynek tervezett hatótávolsága eléri majd a 480 kilométert.

Lenyomta a volkswagen Polo a Golfot
A magyarországi újautópiac átlagos növekedését meghaladó bővülést tervez a Volkswagen márka eladásában az idén a Porsche Hungaria. Az importőr arról számolt be, hogy az idei első fél évben csaknem 5500 Volkswagent adtak el a magyarországi márkakereskedők, míg tavaly a teljes évben 12 011-et.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Látványos a változás az autópiacon »