A Maybach nevű luxus monsztert 530 lóerő tolja

| forrás:
TF-információ
| szerző: | olvasási idő: kb. 1 perc

A 2008-ban kirobbant válság után lassan konszolidálódik a helyzet a fejlett országokban. Mindezt tükrözi a fogyasztás, azon belül is a luxusfogyasztás erősödése. Ebben a folyamatban egyáltalán nem meglepően két ország, az Amerikai Egyesült Államok és Kína jár az élen.

Egyáltalán nem meglepő, hogy a luxustermékeket gyártók a szemüket a Tengerentúlra és Távol-Keletre vetik. Termékeikre az utóbbi időszak tapasztalatai szerint azokon a helyeken van biztos igény. Nem kis részben erre a keresletre alapozott a Daimler konszern, amikor eldöntötte, hogy újra piacra viszi egykori – státusz szimbólumnak számító – luxusautóját, a Maybachot. Az elképzelések szerint a Mercedes-Maybach S 600-as gyártását a jövő évben meg is kezdik.

A Daimler sikerre számít, s nem véletlenül a Los Angeles-i és a kínai kantonbeli autóvásárt szemelte ki, hogy előrukkoljon régi-új modelljével. A vállalat vezetői azt is bejelentették, hogy az autó lényegesen olcsóbb lesz elődjénél.

A Maybach a vállalat tradicionális termékei közé tartozik. Az újabb korokban 2002-től kezdték gyártani. A Mercedes Benz 2012-ben azonban úgy döntött, hogy leállítja a modell gyártását. Az ok túl kis példányszámban kelt el a luxusautó. A Daimler statisztikái szerint háromezer kétszázat készítettek annak idején. A jövőre újra piacra kerülő modell végleges áráról még csak találgatnak a piacot ismerő szakemberek, a vállalat csak decemberben közli majd azt. Mindenesetre úgy kell kalkulálnia a gyárnak, hogy versenyképes lehessen a Rolls-Royce-szal és Bentleyvel.

Az autó nem akármilyen „darabnak" ígérkezik. A Mercedes Maybach S 600-as húsz centiméterrel hosszabb a Mercedes S-osztály leghosszabb képviselőinél. A teljesítménye se semmi. Ezt a luxus monsztert 530 lóerő tolja.

Mint minden új és drága luxusautó ,,piacra dobásában”, a Maybachéban is jócskán van rizikó. A Benznél azonban jól tudják, hogy tőluk azt várja a piac, hogy folyamatosan jelen legyenek ebben a kategóriában a világon.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

A Mercedes Kecskemét is jelentősen hozzájárult »