A világ élvonalában a magyar autószerelők

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Múlt héten hazánkban mérték össze tudásukat a világ legjobb Škoda autószerelői a Škoda Challenge versenyen. A megmérettetésre 33 országból érkeztek szakemberek, akiknek elméleti és gyakorlati feladatokban kellett helyt állniuk. A magyarok a legtöbb kategóriában a dobogón végeztek. A hetedik alkalommal megrendezett versenynek első ízben adhatott otthont Magyarország.

A verseny

A Škoda Challenge célja, hogy fejlessze az autószervizeléssel foglalkozó szakemberek problémamegoldó képességét továbbá, hogy felkészítse őket a legújabb kihívásokra.

„A versenyt eddig Csehországban és Szlovákiában rendezték meg, viszont az elmúlt években a magyar szakemberek olyan eredményeket produkáltak, hogy végül hazánk is kivívta magának a lebonyolítás lehetőségét. Megtisztelő számunkra, hogy több állomással is részt vehettünk a döntő szervezésében”– mondta el Simon Péter, a Duna Autó Zrt. műszaki igazgatója.

A versenyen többek között török, orosz, spanyol, brazil, bosznia-hercegovinai és észt versenyzők is indultak.  

A világ élvonalában

A budapesti döntőbe végül 184-en jutottak be. A szakembereknek összesen hat kategóriában – szerviztanácsadás, diagnosztikus, szerviz technikus, fényező, alkatrész- és tartozékértékesítő, valamint értékesítési tanácsadó – kellett számot adniuk tudásukról. Kategóriánként maximum 600 pontot lehetett szerezni. A 41 tagú nemzetközi zsűri egyénileg és csapatban is pontozta a versenyzők teljesítményét.

Hatból három kategóriában - diagnosztikus, szerviz tanácsadó, alkatrész- és tartozékértékesítő - a magyarok a második helyet szerezték meg. A legjobb értékesítési tanácsadó és a legjobb importőri képviselő is szintén magyar szakember lett.

Ez az eredmény kimagaslónak számít, hiszen a verseny alatt a magyarokon kívül csak a csehek állhattak legalább ötször dobogós helyre. Összehasonlításul a szlovákok háromszor, míg az olaszok, oroszok, lettek, ukránok, románok, észtek és horvátok csak egy-egy alkalommal szereztek dobogós helyet.

„A kategóriánkénti első helyezettek 4000 euró, a második helyen állók 2500 euró, míg a harmadikok pedig 1500 euró értékű kupont nyertek. Ezeket bármire, akár nyaralásra is beválthatják” – jegyezte meg Simon Péter. Hozzátette, a magyar szakemberek sikeres helytállása azt bizonyítja, hogy képességeikkel és képzettségükkel nemcsak a régió, de a világ élvonalába tartoznak.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Egyre kevesebb autót adnak el Kínában »