Alakul az újabb botrány a Volkswagennél

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Volkswagen franciaországi érdekeltsége éveken át megszépített értékesítési adatokat közölt az anyavállalattal, hogy kedvezőbb színben tüntesse fel magát - számolt be pénteken a német Der Spiegel magazin egy, a konszernnél készült belső vizsgálat megállapításait idézve.

Számos esetben a vásárlók "hónapokkal, vagy akár évekkel is" későbbi időpontban regisztrálták járműveiket a francia hatóságoknál ahhoz képest, amit eladási dátumként a francia leányvállalat a központnak lejelentett. Emellett számos, már kiszállítottként lejelentett autónak pedig egyáltalán nem is volt adásvételi szerződése.

A vizsgálatok közel 800 ezer járműnél találtak ilyen és hasonló nyilvántartásbeli eltéréseket. A vizsgálatok alapján a francia leányvállalat 2010 óta folytatta a megtévesztő gyakorlatot, ami a Volkswagen fő márkája, a VW mellett az Audi, a Skoda és a Seat márkákat is érintette.

A Spiegel beszámolója szerint Matthias Mueller, a Volkswagen konszern vezérigazgatója április végén kapta kézhez a belső vizsgálati jelentést és röviddel ezt követően a francia leányvállalat vezérigazgatója, Jacques Rivoal távozott is a posztjáról, amit akkor "a stratégiáról vallott eltérő nézetekkel" indokolt a Volkswagen közleménye.

A Volkswagen szóvivője nem kommentálta a lapértesülést arra hivatkozva, hogy a tájékoztatási politika nem engedi meg belső dokumentumok nyilvános megtárgyalását. A Reuters hírügynökség pénteken nem tudta nyilatkozatra elérni a Volkswagen francia leányvállalatának egykori igazgatóját.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

VW dízelmotorok fedhetetlenek a vállalat szerint »