Az alkatrészek éltetik a magyar járműipart

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az autóalkatrészeknek köszönhető a járműipar robbanásszerű fejlődése Magyarországon. A terület mára a teljes magyar ipari termelés közel egyötödét adja. Jelenleg 620 járműipari vállalkozás működik hazánkban, amelyek szakemberei most először vesznek részt együtt a járműtechnológia vívmányait bemutató kiállítások és a nagy, nemzetközi autós show-k pörgős világát ötvöző idei Autotech Future Expo&Show-n.

Közép-Európa legnagyobb autóipari eseménye két napon keresztül, 19 ezer négyzetméteren, a Hungexpo A pavilonjában várja az érdeklődőket, ahol 12 ország legnagyobb márkái és alkatrészgyártói több száz standon mutatják be legújabb fejlesztéseiket. Az idei expón először lesznek jelen a nemzetközi kiállítók mellett a magyar alkatrészgyártók nagyágyúi is, akik a szórakoztató programokon túl szakmai előadásokon és workshopokon is részt vehetnek.

A GDP-be is alaposan beledolgozik

A hazai GDP 10 százalékát adja a járműipar, melynek egyik legdinamikusabban fejlődő területe az alkatrészgyártás. A világ Top20 vezető beszállítója közül 15 van jelen Magyarországon, s olyan világmárkák gyárai épültek hazánkban, mint a Bosch, az Opel, a Mercedes, az Audi vagy a Suzuki.

Az autóipar a magyar kivitel egyötödét adja, egyes információk szerint Magyarország Kína negyedik legnagyobb alkatrészimportőre. A következő évek nagy beruházásai között számos autóipari fejlesztésre is sor kerülhet: a Bosch közlekedéstechnológiai kutatási és fejlesztési központ-bővítést tervez Kőbányán – ahol kifejezetten az automatizált vezetés és az elektromos megoldások fejlesztése kerül a középpontba –, a japán GS Yuasa pedig lítiumos akkumulátorgyártó-centrum építésébe kezd Miskolcon.

Várják az érdeklődőket

Az utóbbi években robbanásszerűen fejlődő alkatrészgyártásnak is köszönhetően az idén először rendezheti meg Magyarország a nemzetközi Autotech Future Expo&Show-t május 4-5-én, a Hungexpon.

A térség legnagyobb járműipari rendezvényén két napon keresztül lehet megtekinteni a világ legnagyobb autóalkatrész márkáinak és gyártóinak standjait. A kiállításon részt vesznek a szektor szakemberei mellett a járműipar nagyágyúi, többek között a Bilstein, a Total, a Textar, a Hella, a Bosch, a Castrol és a Tungsram is.

A szervezők hagyományteremtő szándékkal, a résztvevő szakemberek számára érdekes előadásokkal és kapcsolatépítő workshopokkal is készülnek, illetve megrendezik Magyarország első autós blogger és vlogger találkozóját. A program keretében az autós világ legnépszerűbb online véleményvezérei mutatkoznak be és zártkörű kerekasztal-beszélgetésen vitatják meg a szektoron belüli együttműködés lehetőségeit.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Gyakorlatilag megszűnt az autógyártás áprilisban »