-->

Az Opel és a BMW vezeti a hazai toplistát

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Július és szeptember között az idei év legjobb negyedévét teljesítette a használt autó piac: 127.543 gépkocsit írtak át ebben az időszakban - derül ki a Datahouse adataiból. Háromnegyed év alatt így 366.094 kocsi cserélt gazdát, ami 11,2 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Továbbra is a használt autó jelenti a megoldást a hazai vásárlók számára, ha gépkocsit keresnek, így a harmadik negyedév során is nőt a hasznát autó piac. A félévihez hasonlóan háromnegyed év után is 11,2 százalékos növekedésről számolhatunk be e területen, szeptember végéig 366.094 négykerekű esetében regisztráltak átírást. A megvásárolt kocsik 65 százaléka 10 évnél idősebb, 23 százaléka 6-9 év között közötti volt s csak 12 százalékban esett 5 évnél fiatalabb autóra a választás.

"A tapasztalataink azt mutatják, hogy tíz vásárlóból kilenc továbbra is készpénzért vásárol autót, s egyelőre nem nyitottak a hitelmegoldásokra. Ennek is köszönhető, hogy a nagy átlag inkább az öregebb, ámde egyben, "kp-ban" kifizethető gépkocsikat preferálja. Pedig érdemes körülnézni a piacon, hiszen sok jó hitelajánlat várja a vevőket, ráadásul ezek már kizárólag forint alapúak, így nagy kockázatot sem kell vállalnunk a felvételkor. Ráadásul banki segítséggel jobb állapotú, biztonságosabb s kevésbé környezetszennyező autóval járhatunk, ami fontos szempont kéne legyen a vásárlásoknál - mondta el Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója.

"Mielőtt belevágnánk, érdemes azért jól körüljárni az ajánlatot, s válasszunk olyan lehetőséget, ahol fix törlesztő részletet kínálnak számunkra, hiszen így 3-5 évvel később sem érhet minket kellemetlen meglepetés a növekvő törlesztés miatt" - tette hozzá.

Az első kilenc hónap során alsó-középkategóriás kocsikat vásároltak legtöbben használtan 117.025 autó), kisautókból 98.688-at, felső-középkategóriás autóból pedig 56.384-et írtak át.

A márkák rangsorában az Opel zárta az élen ebben az időszakban (51.862 autó), másodikként a Suzuki végzett 38.028 autóval, míg a dobogó harmadik fokára a Volkswagen léphetett 35.617 gépjárművel.

A magasabb kategóriát képviselő márkák közül a BMW 9. (15.051 autó), a Mercedes 11. (12.774 autó), az Audi pedig 12. helyen áll (12.380 autó) háromnegyed év után. Szeptember végéig idén 27.610 Opel Astrát, 24.465 Suzuki Swiftet s 11.022 Volkswagen Golfot vásároltak, így ez a trió vezeti a típusok sorrendjét.

Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Ezt olvasta már?

Nincs szükség a készpénzállományt érintő beavatkozásra »