Belehúztak a németek az elektromobilitásba

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Hatszáz kilométer hatótávú villanyautó koncepciót mutat be a Volkswagen a Párizsi Autószalonon szeptemberben - idézte pénteken a WirtschaftsWoche lap a VW márkaigazgatóját. A jövő évtől már árulni is fogja saját gyártású elektromos járművét a német posta.

Nem lesz horribilis ára

Az elektromos autó új méretarányokat testesít meg, "kívülről kisebb mint egy Golf, belülről akkora mint egy Passat, hatótávja pedig 400-600 kilométer" - vázolta fel Herbert Diess a Volkswagen konszern VW márkaigazgatója a lapnak adott interjúban.

Az autó üzemben tartási költségei kisebbek a mostani modelleknél, vételára pedig a jól felszerelt dízel autókéval vethető össze - mondta.

Üzemet is építenek

Az elektromos autók elterjedésének a legnagyobb akadálya a benzinmotoros autókhoz képest magas ár, illetve a viszonylag kicsi, a legtöbb esetben alig száz kilométeres hatótáv. A Volkswagen konszern 2025-ig harminc új elektromos autót készül bemutatni, ebből húszat a VW márka.

Az akkumulátorokkal hajtott új járművek gyártásához a konszern új üzemeket is tervez építeni, mégpedig minden fontosabb piacán, Európában, Kínában és az Egyesült Államokban is. Herbert Diess az interjúban óva intette az autógyártókat attól, hogy az ázsiai akkumulátor gyártók szállításaitól tegyék függővé magukat.

"Nemzetgazdasági szempontból fontos lenne mérlegelni, hogy a beszállítók, kutatóintézetek és más együttműködő partnerek milyen konstellációja tudja a legjobban a technológiát a német és az európai autóipar számára biztosítani" - fogalmazott a VW márkaigazgatója a WirtschaftsWoche lapnak adott interjúban.

Hamarosan megkezdik a gyártást

A Deutsche Post már hónapok óta vizsgálja saját fejlesztésű és gyártású StreetScooter elektromos szállító járműve kereskedelmi értékesítésének lehetőségét.

"Jövőre megkezdjük a járművek piaci értékesítését" - jelentette be a Deutsche Post szóvivője.

A német Der Spiegel lap értesülése szerint a bonni konszern hamarosan meg is indítja a jármű sorozatgyártását saját beruházással, évi 10 ezres kapacitással.

Jürgen Gerdes vezérigazgató július végén tett bejelentése szerint a Deutsche Post járműflottáját gyors ütemben elektromos járművekre fogja átállítani, a tervek szerint 2020-ra már teljes mértékben.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

A Volkswagen sem bízza a véletlenre, zárnak a gyárak »