Bezárja belgiumi gyárát a Ford

| forrás:
mtieco
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az európai autópiac gyengélkedése miatt 2014 végén bezárja a belgiumi Gentben lévő gyárát a Ford. A társaság szerdai közlése szerint a bezárás közvetlenül 4300 dolgozót, a beszállítóknál 5000 munkahelyet érint.

A társaság szerdai közlése szerint a bezárás közvetlenül 4300 dolgozót, a beszállítóknál 5000 munkahelyet érint. A Ford azzal indokolta a döntést, hogy az európai autógyártást új alapokra kell helyezni a piaci igények változásával összhangban, a versenyképesség javítása érdekében. Az átalakítás jegyében a Ford Mondeo, az S-Max és a Galaxy gyártását a spanyolországi Valencia tartományba, onnan a C-Max és a Grand C-Max összeszerelést a Saar-vidéken lévő Saarlouisba helyezik át.

A Ford sok más autógyárhoz hasonlóan megszenvedi a kereslet csökkenését: az egész európai iparágban 2007 óta 20 százalékkal esett vissza az eladás, az új autók értékesítése 20 év óta a legalacsonyabb szinten van. Két éven belül már a második autógyár zárja be kapuit Belgiumban: 2010 októberében az Opel számolta fel antwerpeni üzemét, ahol 2500-an dolgoztak.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés