Dübörög a használt autók piaca

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A régió egyik legnagyobb használtautó-kereskedési hálózata, az AAA AUTO csoportszinten 69 ezer használt autót értékesített 2016-ban - közölte a társaság csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az AAA AUTO csoport értékesítése tavaly 9,1 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Ez eladási rekord - idézi a közlemény Karolína Topolovát, az AAA AUTO International ügyvezető igazgatóját. Magyarországon a csoport 2016-ban 4650 használt autót adott el, mintegy 33 százalékkal többet a tavalyelőttinél - közölte a társaság.

A cég a következő időszakban is növekedést tervez: mind a kínált autók mennyiségét, mind a telephelyek számát tekintve. A vállalat összesen 40 telephelyet üzemeltet Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia területén. Várhatóan Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon is nyílik majd új telephely.

A cég összesítése alapján Magyarországon az Opel, a Suzuki és a Ford volt a három legkeresettebb márka a használtautó-vásárlók körében, míg a többi piacukon a Skoda, a Volkswagen és a Ford.

A nettó árbevétel csoportszinten 2015-ben 430 millió euró volt; a 2016-os árbevételi adat pedig csak auditálás után, 2017 júniusában lesz meg - közölte a társaság.

Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Ezt olvasta már?

Egyre kevesebb autót adnak el Kínában »