Elektromos autóval támad a Mercedes

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Októberben a Párizsi Autószalonon egy tanulmány-modell bemutatásával lebbenti fel a fátylat a nagy titoktartással övezett villanyautóplatformjáról a Daimler - jelentette be Thomas Weber fejlesztési igazgató.

Pár éven belül kapható lesz

"A struktúra felállt, a szakembergárda dolgozik, munkájuk első eredményei lépésről lépésre meg fognak jelenni az utakon" - fogalmazott. A Mercedes-Benznek a Tesla új SUV modelljére adott válasza még ebben az évtizedben kereskedelmi forgalomba kerül - jelezte pontos dátum megadása nélkül Thomas Weber.

A Volkswagen konszern leányvállalatai az Audi és a Porsche már bemutatták az 500 kilométeres hatótávúra igért Mercedes villanyautóhoz hasonlóan nagy hatótávú saját koncepcióikat, és a BMW is dolgozik a saját modelljén.

A jelenleg kapható villanyautók többsége 100 kilométernél kisebb hatótávval rendelkezik, ami magas áruk mellett nagy akadálya széleskörű elterjedésüknek. Thomas Weber bejelentette, hogy a Daimler jelenleg alternatív hajtású modellekkel készül piaci offenzívát indítani. Az év végén jelenik meg a Smart villanyautó változata. A bő egytucat plug-in hibrid modell mellett a Daimler tisztán elektromosautó-választékát eddig a Smart és a Mercedes-Benz B-osztály villanyautó változatai képviselték.

A Daimler a közeljövőben új hibrid modelleket készül bemutatni. A Daimler évek óta dolgozik a hidrogénből elektromos energiát fejlesztő üzemanyagcellás hajtású autók kifejlesztésén. Eredetileg 2014-re tervezték a szériaérett modell bemutatását, az árat azonban egyelőre nem sikerült elfogadható szintre csökkenteni.

Jövőre azonban már megkedzik a Mercedes Brémai üzemében gyártott "GFC F-cell" SUV-modell értékesítését, ami a 2015-ben bemutatott Toyota Mirai-nak támaszt közvetlen konkurenciát. A dél-koreai Hyundai is készül egy üzemanyagcellás autó bemutatására.

Az évtized végéig a Damler évi "hatszámjegyű nagyságrendben" tervez villanyautókat értékesíteni Thomas Weber elmondása szerint. Azaz legkevesebb 100 ezret.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Radikális csökkentésre készül Brüsszel »