Élre törne a VW az e-autók piacán

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Szándéknyilatkozatot írt alá a Volkswagen AG a kínai Anhui Jianghuai Automobile (JAC) autógyárral elektromos autók közös fejlesztéséről - közölte szerdán a Volkswagen.

"Vezető pozícióra törekszünk az elektromos mobilitás terén" - idézi a Volkswagen közleménye Matthias Müller vezérigazgatót.

Az elektromos mobilitás fejlesztése egyik súlyponti témája a konszern 2025-ös üzleti stratégiájának. A Volkswagen 2025-re évi egymillió tisztán elektromos hajtású járművet tervez előállítani, ami a jelenlegi termelési kapacitás mellett minden tizedik legyártott autót jelenti.

A JAC a legnagyobb elektromosautó-gyártó vállalat Kínában, a világ leggyorsabban növekvő elektromosjármű-piacán. Tavaly minden más piacnál nagyobb mértékben nőtt Kínában az elektromos autók értékesítése. A tisztán elektromos és plug-in hibrid autókból 180 ezret, az előző évinek a négyszeresét adták el.

A kínai kormány támogatásokkal ösztönzi az elektromos autók értékesítését. Németországban ezzel szemben nem akar lendületet venni az elektromos autók elterjedése.

A KBA közlekedési felügyelet nyilvántartása szerint az idei első fél évben 20,5 ezer hibrid és 4400 tisztán elektromos autót helyeztek forgalomba. Július eleje óta 4000 eurós támogatást lehet igénybe venni tisztán elektromos és 3000 eurós támogatást hibrid autó vásárlásakor, szeptember elsejéig azonban mindössze 3027 ilyen támogatási kérelem érkezett be az illetékes hatósághoz. A német kormány 2020-ig egymillió elektromos autó forgalomba helyezését tűzte ki célul.

Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Ezt olvasta már?

Népszerüek az elektromos és a hibrid autók az EU-ban »