Felhőben látja a jövőt a Volkswagen

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Volkswagen haszongépjármű üzletága saját felhőtechnológiára épülő szolgáltatásokkal törekszik piacvezető szerepre szert tenni a hálózatra kapcsolt áruszállítás terén - jelentette be a Volkswagen AG igazgatóságának a haszongépjármű üzletágért felelős tagja, Andreas Renschler a Handelsblatt keddi számában megjelent interjúban.

Közölte: egyebek mellett a tehergépjárművekben, a logisztikai cégeknél vagy a forgalomirányító rendszereknél működő gépek által egyaránt elérhető hálózatra kapcsolt szerverekből álló saját számítástechnikai felhő infrastruktúrát építenek ki.

A VW Nutzfahrzeuge, a Volkswagen konszern haszongépjármű üzletága a szakma éves seregszemléjén, a héten Hannoverben megnyíló IAA Nutzfahrzeuge kiállítás- és vásáron debütál a logisztikai és digitalizálási feladatokkal foglalkozó új márkájával, ami 2017 elején kezdi majd meg önálló működését.

Szakértők szerint a haszongépjármű ágazat számára is a digitalizálással és adatfeldolgozással nyújtható szolgáltatások jelentik a legnagyobb növekedési potenciált.

A teherautók közel ötven százaléka félig vagy teljesen üresen közlekedik - mondta Andreas Renschler, megjegyezve, hogy a digitalizálásra épülő szolgáltatásokkal növelni lehet majd a fuvarok kihasználtságát.

A fejlesztés célja a szállítmányozó cégek költségeinek a csökkentése és az, hogy az előrejelzések szerint az elkövetkező évtizedekben növekvő közúti teherforgalom mellett is el lehessen kerülni a közlekedési dugókat. Ehhez mindenképpen javítani kell a járművek kihasználtságát és a logisztikai szolgáltatások szervezettségét - mutatott rá.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Teljesen padlón a Volkswagen eladásai »