Fittyet hánynak a németek a villanyautókra

| olvasási idő: kb. 1 perc

A németek továbbra sem érdeklődnek az elektromos autók iránt - írja a német Focus magazin. Néhány modellből mindössze kétszámjegyű értékesítési számot sikerült elérni az év első felében.

A lap a gépjármű-nyilvántartó hivatal (Kraftfahrtbundesamt) és a Duisburg-Essen egyetem CAR (Centers Automotive Research) autóipari kutató intézetének adataira hivatkozva azt írja, hogy az idén júliusig az Opel Ampera elektromos autóból 629, a Nissan Leaf modellből 269, a Citroën C-Zero modelljéből pedig 256 példányt értékesítettek Németországban.

Néhány modellből mindössze kétszámjegyű értékesítési számot sikerült elérni az év első felében. Ilyen volt például a Mercedes A-osztály elektromos változata, amelyből 62, valamint a VW villanygolfja, amiből 32 darabot helyeztek üzembe.

Sikeres piaci fogadtatásra lelt viszont a Renault autónak nem nagyon, hanem sokkal inkább fedett "quad"-nak tekinthető Twizzy modellje, amiből 1.757 darabot adtak el az év első felében.

Tavaly mintegy kétezer villanyautót helyeztek üzembe Németországban, ebből azonban mindössze 100-at magánszemélyek. A német kormány 2020-ig egymillió elektromos autót tervez a német utakra.

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

A fellendülés jelei észlelhetők a német autóiparban »