Fizetek, csak vidd az autóm!

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Népszava szerint egyre többen választják a korábban elképzelhetetlennek tűnő megoldást: már pénzt is adnának annak, aki megveszi autójukat a hatalmasra duzzadt törlesztési kötelezettséggel együtt.

Több százezer magyar autótulajdonos szembesülhet a problémával: az egykor hitelre vásárolt autójuk rohamosan veszti el az értékét, miközben a törlesztőrészletek úgy megugrottak, hogy alig képesek fizetni. Volt olyan cég, amely tavaly egy összegben kérte vissza a hátramaradt törlesztést. Ezt a szerződés szerint megtehették abban az esetben, ha tartósan bizonyos árfolyam fölött marad a frank - írja pénteki számában a lap.

A megoldási lehetőségek pedig korlátozottak. Gyakori a törlesztés átütemezése, hiszen a hitelt adóknak is érdekük, hogy akár késve, de viszontlássák a pénzüket. A végső lehetőség pedig akár ráfizetéssel is, de eladni a kocsit. Egyre több, 5-7 éve devizahitelre vásárolt gépjármű tulajdonosa részletekben akár több százezer forintot is hajlandó fizetni, csak vigye el valaki az autóját – a lap szerint különböző hirdetőoldalakon egyre több ilyen vagy ehhez hasonló ajánlat bukkan fel. Csakhogy a lehetséges vásárlók most már kivárnak, mert tudják, hogy az idő múlásával egyre jobb alkupozícióba kerülnek.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem kispályás cél a Kia Motorsnál - lehetséges? »