Hét hónapja csökkennek az autóeladások

| forrás:
MTI/Reuters
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kínában már a hetedik egymást követő hónapban csökkentek az autóeladások januárban, ami részben a gazdasági növekedés lassulásának a jele.

A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM azt közölte hétfőn, hogy januárban 2,37 millió autót értékesítettek, ami 15,8 százalékos csökkenés tavaly januárhoz képest. Ezt megelőzően decemberben 13 százalék, novemberben pedig 14 százalék volt a visszaesés. Az elektromos és hibrid autók (new energy vehicles, NEV) januári értékesítése ugyanakkor nőtt, éves összevetésben 140 százalékkal, 95 700 járműre. A szervezet az idei évre a tavalyival megegyező számú új autó eladásával számol az ázsiai országban. Kínában 2018-ban először csökkentek az autóeladások 1990 óta.

Tavaly 28,1 millió új autót adtak el, ami 2,8 százalékos csökkenés 2017-hez képest, amikor az eladások 3 százalékkal bővültek, 2016-ban pedig még ennél is nagyobb mértékben, 13,7 százalékkal nőttek. Tavaly az elektromos és hibrid autók (new energy vehicles, NEV) értékesítése 61,7 százalékkal, 1,3 millióra nőtt, idén a CAAM 1,6 milliós számra számít.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Találtuk

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Magyar fiatalok is pályára lépnek az idei VB-n

A FIFA Világbajnokság-McDonald's Játékoskísérő program keretében...

A tökéletes kempingezés titkai

Néhány dologra nem árt előre felkészülni, hogy valóban felhőtlen...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Ezért nem veszik nyolc hónapja az autókat »