Hibridekkel erősít Európában a Toyota

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Hibrid modelljei piaci sikerére építve öt százalékkal 975 ezerre tervezi növelni európai eladásait, és egyúttal öt százalékos piaci részesedésének a megtartására törekszik az idén a Toyota Motor Corp.

Johan van Zyl, a Toyota regionális igazgatója a héten nyíló Genfi Autószalon alkalmából elmondta, hogy tavaly negyven százalékkal nőtt és a teljes értékesítés 32 százalékát tette ki a hibrid autók eladása Európában.

"Jó úton haladunk az 50 százalékos hibrid arány eléréséhez 2020-ig" - tette hozzá. A Toyota a teljes európai autópiaci forgalom egy százalékos növekedésével számol az idén. A Toyota "Európa" alatt 56 országot ért, Oroszországot, Izraelt és Törökországot is beleértve.

A második legnagyobb európai autógyártó létrejöttét eredményező PSA-Opel egyesüléséről szólva a Toyota regionális igazgatója elmondta, hogy az egyáltalán nem érinti a japán autógyár európai értékesítési stratégiáját. Hangsúlyozta, hogy a Toyota hibrid technológiájával különbözteti meg magát a versenytársaitól.

Johan van Zyl Genfben újságírók előtt hangsúlyozta, hogy a Toyota a Brexit tárgyalások kimenetelétől függetlenül kitart brit üzleti vállalásai mellett. A nagy-britanniai gyártás folytatásáról feltett újságírói kérdésre szűkszavúan csak annyit mondott: "fogunk gyártani autókat az Egyesült Királyságban".

Már hivatalos az ügylet
A General Motors amerikai autógyártó 2,2 milliárd euróért (2,33 milliárd dollárért) eladja veszteséges európai érdekeltségeit a PSA francia konszernnek - jelentette be a két vállalat hétfőn hivatalos közleményben.

Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Ezt olvasta már?

Kétszázezer ember veszítheti el állását »