Jót jelentett a Harley-Davidson

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Javuló eredményről számolt be a második negyedévben az amerikai Harley-Davidson Inc. motorkerékpár gyártó vállalat elsősorban a legfontosabb piacán, az Egyesült Államokban elért eladási sikereknek tulajdoníthatóan.

A második negyedévben a Harley-Davidson 1,79 milliárd dollár, az előző évinél 3,4 százalékkal nagyobb értékesítési árbevétel után 271,7 millió dollár nyereséget ért el, részvényenként 1,21 dollárt, szemben az egy évvel korábbi 247,3 millió, részvényenként 1,07 dollárral. Éves eladási előrejelzését a vállalat nem módosította, ami arra utal, hogy a harmadik negyedévben már nem számít eladásai jelentősebb felfutására. A negyedik negyedév hagyományosan már csak elenyésző adatokkal szokott hozzájárulni az éves motorkerékpár eladásokhoz.

A Harley-Davidson az idén globálisan 259-264 ezer motorkerékpár eladására számít. Tavaly 247 625, 2011-ben pedig 233 117 motorkerékpárt adott el a Harley-Davidson. A cég eddig a legtöbb motorkerékpárt 2006-ban adta el, mintegy 350 ezer darabot. A válság éveiben alaposan megcsappant a kereslet a Harley-Davidson 8-30 ezer dolláros motorkerékpárjai iránt.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Javult a szolgáltatóipari teljesítmény az USA-ban »