Jót jelentett a Harley-Davidson

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Javuló eredményről számolt be a második negyedévben az amerikai Harley-Davidson Inc. motorkerékpár gyártó vállalat elsősorban a legfontosabb piacán, az Egyesült Államokban elért eladási sikereknek tulajdoníthatóan.

A második negyedévben a Harley-Davidson 1,79 milliárd dollár, az előző évinél 3,4 százalékkal nagyobb értékesítési árbevétel után 271,7 millió dollár nyereséget ért el, részvényenként 1,21 dollárt, szemben az egy évvel korábbi 247,3 millió, részvényenként 1,07 dollárral. Éves eladási előrejelzését a vállalat nem módosította, ami arra utal, hogy a harmadik negyedévben már nem számít eladásai jelentősebb felfutására. A negyedik negyedév hagyományosan már csak elenyésző adatokkal szokott hozzájárulni az éves motorkerékpár eladásokhoz.

A Harley-Davidson az idén globálisan 259-264 ezer motorkerékpár eladására számít. Tavaly 247 625, 2011-ben pedig 233 117 motorkerékpárt adott el a Harley-Davidson. A cég eddig a legtöbb motorkerékpárt 2006-ban adta el, mintegy 350 ezer darabot. A válság éveiben alaposan megcsappant a kereslet a Harley-Davidson 8-30 ezer dolláros motorkerékpárjai iránt.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem semmi - ezermilliárd dollár fölött az USA hiánya »