Kalifornia elkaszálta a Volkswagen tervét

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A kaliforniai CARB környezetvédelmi hivatal elutasította a Volkswagen 3,0 literes dízelmotorokra tett javítási javaslatát.

A hivatal döntése a Kaliforniában értékesített 3,0 literes dízelmotorral szerelt és a 2009-2016-ban készült Volkswagen, Audi és Porsche autókra vonatkozik, összesen mintegy 16 ezerre.

A CARB (California Air Resources Board) elutasításának indoklása szerint a Volkswagen átalakítási terve nem tartalmazza sem az emissziós értékeket manipuláló szoftver, sem javításának pontos leírását, illetve nem számszerűsíti az átalakításnak a motor hatékonyságára és üzemi paramétereire gyakorolt hatását.

A hatóság a Volkswagen átalakítási tervét az idén februárban hasonló indokokkal egyszer már elutasította. A Volkswagen által azóta szolgáltatott információk a jelek szerint nem győzték meg a kaliforniai környezetvédelmi hivatalt.

Az Egyesült Államok szövetségi környezetvédelmi hivatala, az EPA (Environmental Protection Agency) egyetértett a CARB döntésével. Szóvivője közölte: a Volkswagen nem nyújtott be elfogadható javaslatot a 3,0 literes dízelmotor átalakítására.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Újra rekordszinten a csehországi autógyártás »