Kártérítési pert indítanak a Volkswagen ellen

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kártérítési pert tervez indítani a Volkswagen ellen a dízelautók értékvesztése miatt Baden-Württemberg tartomány a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hétfői számában megjelent beszámoló szerint.

A lap tudomása szerint a tartományi kormányzat "szándékos és rosszhiszemű károkozásnak" tekinti a dízeljárművek emissziós értékeinek manipulálását. A tartományi kormányzat már tett javaslatot peren kívüli megállapodásra a Volkswagennek, amit a konszern a törvényes határidőn belül nem fogadott el. Edith Sitzmann tartományi pénzügyminiszter a lap értesülése szerint a héten kedden terjeszti a kabinet elé intézkedési javaslatát, amelyben kártérítési igénnyel kívánnak fellépni a tartományi kormányzat által - például a rendőrség számára - vásárolt vagy lízingelt dízeljárművek után.

A tartományi kormányzat "költségvetési kötelességének" tekinti bevételei időbeni biztosítását - idézi a FAZ a tartományi pénzügyminisztérium szóvivőjét. A FAZ megkeresésére a Volkswagen szóvivője közölte, hogy "nincs tudomásunk ellenünk indított perről". Hasonló lépést fontolgat Észak-Rajna-Vesztfália tartomány is a dízelautók gyártói ellen. A Rheinische Post lapnak adott interjúban Peter Biesenbach tartományi igazságügyi miniszter jelezte, hogy vizsgálják egy kártérítési kereset indításának lehetőségét a tartomány birtokában lévő több ezer dízeljármű gyártója ellen.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

A Volkswagen adta el a legtöbb járművet »