Kiváló időt futott a csodajárgány

| forrás:
TF - információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Nürburgring-Nordschleifén végzett tesztelés során a Porsche 918 Spyder prototípusa mindössze 7 perc 14 másodperc alatt tudta le a 20,6 kilométeres aszfaltcsíkot.

Ezzel a Porsche AG hálózatról tölthető, hibrid szuperautója már most, a sorozatgyártás megkezdése előtt egy évvel igazolja, hogy óriási menetdinamikai potenciáljával minden előzetes várakozást felülmúl. Dr. Frank Walliser, a 918 Spyder projektvezetője így nyilatkozott: „a kiváló 7:14-es idővel a 918 Spyder prototípus már néhány hónap úton töltött idő után igazolja, hogy egy jövőképes koncepciót állítunk lábra.”

A Porsche 918 Spyder prototípus körideje a valaha mért legjobbakhoz tartozik, amelyet széria gumiabronccsal szerelt, közúti engedéllyel rendelkező autók teljesítettek. Ezúttal a weissach-i fejlesztőcsapat mindössze egy szabad kört tudott megtenni, amelynek mérését ráadásul álló helyzetből kezdték meg. A több mint 795 lóerős, vezetékről tölthető, hibrid szuperautó a fejlesztési partner Michelin széria abroncsaival és opcionális „Weissach” csomaggal volt felszerelve, amely menetdinamikát fokozó beavatkozásokat tartalmaz.

Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Ezt olvasta már?

Rekordszámban helyeznek forgalomba autót Németországban »