Lassulóban a kínai autópiac

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kínában lassult az autóeladások éves szintű növekedése augusztusban az előző hónaphoz képest. Oroszországban közben 132 742 új autót adtak el augusztusban, ami 16,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Lassulóban a kínai piac növekedése

A kínai autóipari vállalatok szakmai képviseleti szervezete, a CAAM hétfőn azt közölte, hogy augusztusban az előző évinél 5,3 százalékkal több, 2,19 millió autót értékesítettek Kínában. Júliusban 6,2 százalék volt a növekedés, júniusban pedig 4,5 százalék.

Az év első nyolc hónapjában 17,5 millió autót adtak el Kínában, ami 4,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábban értékesített mennyiséget. A CAAM az idei évre az autóeladások öt százalékos növekedését prognosztizálta. 2016-ban a kisautókra adott adókedvezménynek köszönhetően 13,7 százalékkal nőttek az autóeladások Kínában.

Messze még az orosz rekord

A több mint hatszáz, Oroszországban tevékenykedő európai vállalatot tömörítő AEB által közölt adatok szerint az idei első nyolc hónapban értékesített új autók száma 9,6 százalékkal 980 921-re emelkedett.

Szakértők rámutattak arra, hogy Oroszországban hatodik hónapja tart az új autók eladásának a növekedése. Az értékesített új autók száma az év végéig meghaladja majd az 1 milliót, ami azonban még igen messze áll a 2012-ben beállított, 2,935 milliós rekordtól.

Idén augusztusban is a Lada volt a legkeresettebb márka, 26,2 ezret adtak el belőle, 25 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Az idei első nyolc hónapban összesen 192,9 ezer új Lada kelt el, 16 százalékkal több mint egy évvel korábban. A dobogó második helyén a Kia állt, a bronzérmes pedig a Hyundai lett az idei első nyolc hónap eladásai alapján. Az eladott autómodellek alapján az első helyen a Lada Granta állt, amelyet a Kia Rio, majd a Hyundai Solaris követett.

Oroszországban tavaly közel 1,42 millió autót értékesítettek, ami 11 százalék csökkenés 2015-höz képest, amikor ennél jóval nagyobb mértékben, 36 százalékkal zuhant az eladás.

Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Ezt olvasta már?

Franciaország túlzottan Kína ellátására van utalva »