Még hogy a dízel nem káros

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Egy új kutatás szerint, amely a dízelmotorok károsanyag-kibocsátásának az emberi szervezetre gyakorolt hatásáról készült, évente legalább 38 ezer hal meg korábban, mert a dízelmotorok nem felelnek meg a hatósági határértéknek - áll a The Guardian cikkében.

Távol a megengedettől

A laboratóriumi vizsgálatok szerint gyakorlatilag minden dízelautó sokkal több, és mérgezőbb nitrogén-oxidot bocsát ki, mint a megengedett, és ezek a többletkibocsátások 2015-ben meghaladták a 4,6 millió tonnát.

Ez legalább 38 ezer korai halálhoz vezet évente, amit szív- és tüdőelégtelenség, illetve stroke okoz. A legtöbb halál Európában következik be, ahol leginkább a szennyező autók a fő bűnösök, valamint Kínában és Indiában, ahol a teherautók okozzák a legtöbb kárt.

Nincs megállás

A tanulmány azt is kimutatta, hogy még ha a dízelautók a kibocsátási határértéknek megfelelően üzemelnének is, akkor is évi 70 ezerre emelkedne a korai halálozások száma. A felesleges nitrogén-oxid kibocsátás emelkedik, és szigorú szennyezés-ellenőrzést kell bevezetni annak elkerülése érdekében, hogy 2040-re a halálos áldozatok száma 174 ezerre emelkedjen.

„A következményei a nitrogén-oxid kibocsátásnak feltűnőek” – mondta Susan Anenberg kutató.

A kutatók úgy becsülték, hogy a nitrogén-oxidnak tulajdonítható korai halálesetek az apró részecskék és az ózon keletkezése miatt következnek be. Nem vették figyelembe a nitrogén-oxid egészségre gyakorolt közvetlen károsító hatását, amit jelenleg nehezebb megbecsülni. Ez azt jelenti, hogy a tényleges halálozási szám ennél sokkal magasabb lehet.

Alábecsült hatás

„Ez a szigorú tanulmány rávilágít a súlyos következményekre, amelyek közvetlenül a motorgyártók felelőtlen intézkedéseiből eredtek. Alaposan alábecsülhetik a közegészségre gyakorolt teljes hatását a szennyezésnek” – mondta professzor Roy Harrison.

Harrison szerint a kutatások azt sugallják, hogy a nitrogén-oxid okozta korai halálozások tízszer magasabb lehet, mint a kipufogógázban lévő részecskék miatti.

Az új kutatás a világ dízelpiacának 80 százalékát fedi le. Néhány országban egyáltalán nincsenek kibocsátási előírások.

Mikor kitört a botrány

A dízel-botrány akkor tört ki, mikor a Volkswagen lebukott, hogy olyan szoftvereket telepítettek az autókba, amik megmásítják a kibocsátási eredményeket. Azonban minden gyártó csinál olyan járműveket, amelyek sokkal szennyezőbbek az úton, mint a hivatalos laboratóriumi vizsgálatokon.

„Különböző mértékben, de minden autógyártó alkalmaz olyan technikát és stratégiát, amellyel kiküszöbölhetik, vagy kikapcsolhatják a jármávekbe beépített kibocsátáscsökkentő rendszereiketEz egy globális probléma” – mondta Minjares.

A kutatók rámztatnak, hogy egyes új autók és teherautók az út során megfelelnek a kibocsátási határértéknek.

Az utolsó segélykiáltás

„Az iparág elkötelezett a levegőminőség javítása mellett, és milliárdokat fektet új technológiákba a kibocsátás csökkentése érdekében” – mondta a motorgyártók és kereskedők szövetségének szóvivője.

„Ez egy olyan tanulmány, ami mérföldkő, és egy segélykiáltás a kormányok számára világszerte. Nincs kétség afelől, hogy ez egy nemzetközi egyészségügyi válság. Döntő cselekedetre van szüksége mindenkinek” – mondta Penny Woods.

A márciusi MIT kutató szerint a Volkswagen járművekből származó többletkibocsátás miatt 2008 és 2015 között 1200 korai elhalálozáshoz vezetett. Az EU új közúti teszteket vezetett be, de a kibocsátás a hivatalos határértéknek még mindig több mint kétszere.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Ismét növekedést látunk a kínai autópiacon »