Megugrott a használt autók importja

| forrás:
mtieco
| olvasási idő: kb. 1 perc

Több mint 120 ezer használt autót hoztak be Romániába az év első kilenc hónapjában, 83 százalékkal többet, mint a tavaly a hasonló időszakban - közölte szerdán az Agerpres román hírügynökség az auto.ro portál adataira hivatkozva.

A román belföldi piacon januártól szeptember végéig több mint negyedmillió használt gépkocsi cserélt gazdát, ami 14 százalékos visszaesés a tavalyi 300 ezret közelítő forgalomhoz képest. A románok leginkább Volkswageneket vásárolnak másodkézből külföldön: az év első kilenc hónapjában csaknem 30 ezer használt VW kapott román rendszámot. Az autómárkák toplistája az Opellel (25 ezer), a Forddal (16 ezer), az Audival (7500), és a BMW-vel (6500) folytatódik.

Az új autók forgalomba íratási listáját a Dacia vezeti 11.800 darabbal, ez 25 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az első kilenc hónapban 5700 új VW, 4800 új Skoda, 3700 új Ford és 3500 új Renault kapott román rendszámot. Románia autóparkja szeptember végéig összesen 170 ezer (használt és új) autóval gyarapodott. Az autópiac idei növekedésének üteme 40 százalékkal magasabb a tavalyinál, de ez csak a használt autók növekvő importjának tudható be, hiszen az új autók értékesítése 12 százalékkal visszaesett - mutat rá az Agerpres.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Viszik a Suzukit, mint a cukrot »