Megújul az Opel

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az Opel három új motorcsaládot és 13 új motort vezet be, 2016-ig motorportfóliójának 80 százalékát megújítja - közölte a cég szerdán.

A szentgotthárdi Flex motorgyárban gyártott új fejlesztésű benzin- és dízelmotorokat fokozatosan vezetik be az Opel teljes járműválasztékában. A folyamat most kezdődött az új 1,6 literes benzin- és dízelmotorokkal, ezeket követi az év végén a kisméretű benzinmotorok családja.

Valamennyi motor megfelel a legmagasabb, EURO-6-os környezetvédelmi normának. Az átalakuló ügyféligényeknek megfelelően erősek, ám mérsékelt fogyasztásúak, és a méretüket is csökkentették.

Ugyanebben az időszakban új erőátviteleket is kihoz az Opel. Elkészült egy újgenerációs öt- és hatfokozatú sebességváltó, és fejlesztés alatt áll egy nyolcfokozatú váltómű.

Az új szentgotthárdi Flex motorgyárban 2012 végén indult a motorok gyártása. Három motorcsalád gyártása indul be fokozatosan: 1,6 literes benzinmotoroké, valamint középkategóriás dízel- és a kiskategóriás benzinmotoroké. A rugalmas termelési rendszerben működő gyár az idén februárban bejelentett bővítéssel együtt évi 600 ezer motor gyártására lesz képes. A Flex gyár felépítésével összesen 630 millió eurós beruházást hajt végre az Opel, ezzel magyarországi összberuházása eléri az 1,4 milliárd eurót.

Az Automotive News Europe hírportál április elején írt arról, hogy a General Motors Co. 2016 végéig 4 milliárd euróval finanszírozza új Opel-modellek fejlesztését.

Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Ezt olvasta már?

Rövidítik a munkaidőt az Opelnél »