Megy a harc a Jaguárért

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Lengyelország és Szlovákia maradt versenyben "egy ázsiai autógyártó" beruházásának lehetséges helyszíneként - közölte pénteken újságírókkal Janusz Piechocinski lengyel miniszterelnök helyettes.

Milliárdokat jelentene a lengyeleknek

"Lengyelország még versenyben van bizonyos ázsiai autógyár beruházásáért" - jelentette be Janusz Piechocinski a vállalat megnevezése nélkül. "A riválisunk Szlovákia" - tette hozzá.

A befektető 2019-ben tervezi megkezdeni a termelést a 350 ezres kapacitásúra tervezett autógyárban. A beruházás értéke 7 milliárd zloty (525 milliárd forint) - mondta a miniszterelnök-helyettes, megjegyezve, hogy a végső döntés a beruházás helyszínéről a harmadik negyedévben várható.

"Az lesz a hatodik tárgyalási kör" - mondta, hozzátéve, hogy jelenleg az uniós szabályok által megengedett mértékű állami támogatásokról folynak az egyeztetések a potenciális befektetővel.

Május óta várnak

A lengyel média májusban számolt be arról, hogy az indiai Tata Motors tulajdonában lévő Jaguar Land Rover Lengyelországot szemelte ki egy tervezett üzemberuházás lehetséges helyszínéül.

A Lengyelországban működő autógyárak, a Volkswagen, az Opel és a Fiat tavaly 578 ezer autót gyártott együttesen és ezzel hét százalékát adták az ország ipari termelésének. Az új autógyár belépése mintegy 50 százalékkal növelné a lengyel autógyártás volumenét.

Figyúzz!!!
Találtuk

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Ezt olvasta már?

Jól fut az oroszaz autógyárak szekere »