Új modellel venné be Magyarországot a Seat

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az új Seat Ateca tökéletes társ a változatos és aktív életmód mindennapjai során. A spanyol márka első SUV modellje sajátos formavilágával és sokoldalúságával hódít. Formaterve határozott és kifinomult, míg minőségi belső tere minden utazást élménnyé varázsol. A legmodernebb segédrendszerek és műszaki megoldások széles választéka biztosítja az autóban helyet foglalók kényelmét és biztonságát, általuk válik az Ateca kategóriájának egyik leginnovatívabb SUV modelljévé. Kiemelkedő minősége, precíz gyártási technológiája és kimondottan vonzó ár/érték-aránya révén az új Ateca a vérbeli Seat modellek sorát bővíti.

„Az új Ateca jelentős szerepet kap a márka új, a fenntarthatóan nyereséges működést biztosító stratégiájában. Ezzel az SUV modellel a sorainkban a Seat biztosan halad tovább a jelenlegi növekedési pályán és ezzel együtt folytatódik a márkáról kialakult kép megújítása.” – nyilatkozta Luca de Meo, a Seat S.A. elnöke.

Hozzátette, hogy a színre lépésével pedig megkezdődik a Seat történetének legnagyobb termékoffenzívája. Az SUV-k piaca a legdinamikusabban bővülő szegmens, az Ateca piaci megjelenése pedig óriási lépés a vállalat számára. A Seat az Ateca modellre úgy tekint, mint a Leon és az Ibiza modellcsaládok melletti harmadik pillérre.

Hamarosan megérkezik a nagyobb piacokra

A Seat Ateca már nyár előtt elérhető lesz Németországban és Spanyolországban, a többi piacra pedig ezután folyamatosan történik a bevezetése, Magyarországra szeptemberben érkezik. Benzines és dízel erőforrásai 115 (85 kW) és 190 LE (140 kW) a közötti teljesítménytartományt ölelnek fel, hajtásrendszerei között pedig megtalálható az első- és az összekerék hajtású változat is, amelyeket kézi - és kettős tengelykapcsolós (DSG) váltóművel kombinálhatunk.

A színvonalas extrafelszerelések választéka a teljes-LED fényszóróktól a fejlett vezetői segédrendszerek - mint például a közlekedési torlódás asszisztens (Traffic Jam Assist) és az új vészhelyzet-asszisztens (Emergency Assist) - sokaságán át, egészen az infotainment rendszerek 8 colos képátlójú érintőképernyővel és Full Link csatlakozással működő, legújabb generációjáig terjed. A három felszereltségi szint ízléses színek és csúcsminőségű anyagok minden igényt kielégítő palettájával szolgál, a kínálat csúcsát pedig az Ateca XCELLENCE képviseli majd.

Terepen is tökéletes

„Az új Ateca egy erős Seat génekkel rendelkező vérbeli SUV modell, amely kiemelkedő terepes adottságai mellett tökéletes választás a városi közlekedésre is. Kivételes vezetési élményt kínál, amelyet a vezetőt segítő műszaki megoldások széles skálája támogat.” – nyilatkozta Matthias Rabe, a Seat kutatás és fejlesztés területéért felelős alelnöke.

Kiemelte, hogy az Ateca kategóriájának legjobban kihasználható képviselője köszönhetően a csomagtér befogadóképességének, a kényelmet előtérbe helyező belső terének és természetesen annak a 8 col képátlójú érintőképernyőnek, amely az infotainment és a navigációs funkciók egyesítésével az összekapcsolhatóság terén emeli ki a modellt. A tökéletes csatlakoztathatóságot a Seat Full Link rendszere, a márka saját technológiai megoldása biztosítja.

Az új Seat Ateca a hagyomány folytatásaként egy spanyol helységről kapta a nevét, ezúttal egy Zaragozától nyugatra, az Ibériai-félsziget szívében fekvő falu volt a legújabb SEAT modell névadója.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

150 milliárd forint jut turisztikai fejlesztésekre »