Nagy országban, kevesebb autó kelt el

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Csökkentek a gépjárműeladások Kínában augusztusban, már a második egymást követő hónapban, mivel a gazdasági növekedés lassulása, valamint az amerikai-kínai kereskedelmi viták miatt a fogyasztók óvatosabban költekeznek.

A Kínai Autógyártók Szövetsége (CAAM) által kedden közzétett adatok szerint éves összevetésben 3,8 százalékkal, 2,1 millióra csökkent az augusztusban eladott autók száma. Júliusban 4,0 százalékos csökkenést, júniusban viszont még 4,8 százalékos emelkedést mértek. A Kínában New Energy Vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek értékesítése viszont, csakúgy mint az előző hónapokban, augusztusban is jelentősen - 49,5 százalékkal, 101 ezerre - nőtt.

Kínában, a világ legnagyobb nemzeti autópiacán az év első nyolc hónapjában 18,1 millió járművet értékesítettek, 3,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Ebből 601 ezer volt alternatív hajtású, ami éves összehasonlításban 88 százalékos emelkedést jelent. Az elektromos autók vásárlását és gyártását a kínai kormány számos intézkedéssel segíti elő környezetvédelmi megfontolásokból. A gyártók például adókedvezményeket és állami támogatásokat kapnak, amelyek révén csökkenthető az elektromos autók ára. Kína számos városában pedig az elektromos autók gyorsabban kapnak rendszámot.

A CAAM továbbra is arra számít, hogy az idén a tavalyival azonos mértékben, 3 százalékkal bővülnek a gépjárműeladások a 2016-ban mért 13,7 százalékos emelkedés után.

Hirdetés
Hirdetés
Találtuk

Ne feledkezzünk meg az adatlopási botrányokról.

Egy egyszerű öt perces trükk, ami ha a harcban működik, akkor nálad is fog.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Magyar fiatalok is pályára lépnek az idei VB-n

A FIFA Világbajnokság-McDonald's Játékoskísérő program keretében...

A tökéletes kempingezés titkai

Néhány dologra nem árt előre felkészülni, hogy valóban felhőtlen...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Ez meg mi? - importvámot csökkent Kína »