Ne a hóláncon spóroljunk!

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Hólánc spray? Olcsó megoldás, de nagy havazás esetén nem sokat ér. Nem beszélve arról, hogy a hóláncot semmiképpen nem lehet megspórolni, ha olyan európai országban autózunk, ahol az kötelezően előírt eszköz, ennek híján azt külföldön, általában a hazainál drágábban kell megvásárolni. Persze csak havas, jeges utakon kötelező, aki a száraz aszfalton is fennhagyja, az komoly büntetésre számíthat, a Ausztriában például akár 5000 euró (1,5 millió forint) is lehet a pénzbírság. A Bárdi Autó összegyűjtötte a hólánccal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Mire jó?

Bár a téli gumi a legtöbb téli helyzetben elegendő tapadást biztosít, előfordulnak olyan körülmények, amikor az úttartás bizonytalanná válik.

Amennyiben az abroncsok nem érintkeznek közvetlenül a talajjal – mert az utat hó, vagy jég borítja – szükségessé válhat egy olyan eszköz felszerelése, ami belekapaszkodik a felületbe, így biztosítva a megfelelő tapadást. Erre találták ki a hóláncot, amellyel még tükörjégen vagy kemény, fagyott havon is irányíthatóvá válik a gépjármű.

Európa számos országában kötelező a hólánc használata

A Bárdi Autó szakértői szerint minden esetben az autó kerekéhez megfelelően illeszkedő hóláncot kell választani és kizárólag havas-jeges úton használhatjuk, száraz útfelületen tilos közlekedni vele. Ha fennmarad, akkor az útburkolatot és a futóművet is károsíthatja. Ezért is büntetik például Ausztriában a károkozás lehetséges mértékétől függően 35-től akár 5 ezer euróra. De kevesen tudják, hogy Magyarországon is szükség lehet rá, mert vannak utak, ahol tábla jelzi, hogy nálunk is kötelező a használata.

Milyen és mennyiért?

A hóláncok ára azok méretétől és technológiájuktól függ. Kisebb, tehát 14 colos felni átmérőjű autóknál egy Európában gyártott modell már 15 ezer forinttól elérhető, míg egy nagyobb, 18 colos automata feszítős lánc ára az 50 ezer forintot is elérheti.

Aki csak ritkán használná és nem szeretne ennyit költeni, az már 6-7 ezer forintért is talál megbízható forrásból származó, jó minőségű terméket. A feltűnően olcsó, 1-2 ezer forintba kerülő, bizonytalan eredetű vagy gyártmányú hóláncokat kerülni kell, könnyen szakadnak, így éles helyzetben nem jelentenek megoldást – tanácsolják a Bárdi Autó szakértői.

Régen hosszában és keresztben felfűzött hóláncokat különböztettünk meg. A keresztben feszülők terepjárókhoz ajánlottak, terepen ugyanis jól teljesítenek, oldaltartásuk viszont gyengébb. A hosszában felfűzött hólánc már jó oldaltartást biztosít. Napjainkban a hossz- és keresztirányú felfűzéseket kombinálják, így a modern hóláncok jó tapadást és irányíthatóságat biztosítanak.

A vétel után érdemes normál körülmények között felszerelni a hóláncot, hogy megtanuljuk a felszerelés módszertanát. Egy jó minőségű hóláncot bárki fel tud szerelni, nincs szükség hozzá szakemberre. A lényeg, hogy azt mindig a hajtott kerékre tegyük – hangsúlyozzák a Bárdi Autó szakértői.

A hólánccal legfeljebb 50 km/h-val szabad közlekedni (a magyarországi KRESZ ennyit engedélyez), de a Bárdi Autó szakemberei ennél alacsonyabb, 20-30 km/h közötti sebességű haladást javasolnak.

Mit vethetünk még be?

Létezik a hóláncon kívül többfajta, a „tapadást segítő” megoldás, ám ezek többsége maximum egy-egy helyzetben segíthet. A legolcsóbbak a hólánc-sprayk, amelyek azonban legfeljebb síkos útfelületen nyújtanak megoldást. Ahogyan a hókarom is csak elakadás esetén menthet meg minket, az autó biztos irányításában már nem segít.

Extrém hó esetén – például, ha síelni megyünk – a hóláncon kívül egyéb eszközöket is érdemes magunkkal vinni: hóseprűt, téli szélvédőmosót, jégkaparót, jégoldót, zárjégoldót, vontatókötelet, indítókábelt. Fontos, hogy az induláskor ellenőrizzük a hűtőfolyadékot.

Hirdetés
Brexit

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Karnyújtásnyira a jövő

Ennyi nagy név egy helyen legfeljebb egy menő magazinban szerepel együtt, a...

Hirdetés
Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Ki kapjon több uniós pénzt, Kelet vagy Dél?

Brit sajtóértesülések szerint több tízmilliárd euró fejlesztési forrást...

Vagyon

Rekordot döntöttek a magyar milliárdosok, vagyonuk egy év alatt 890 milliárd...

Csökkent a Bamosz tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona...

Hirdetés
Találtuk

Megkérdezték a magyarokat, hogy mitől lesznek boldogok

Mi a legfontosabb az életben? Mi tesz boldoggá? Erre a kérdésre keresték a...

Ezek a magyar városok a legjobbak szelektív hulladékgyűjtésben

Ha Magyarország minden településén...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Újabb manipuláció miatt gyűrűzik tovább a dízelbotrány »