Népszerű lett a Deutsche Post e-autója

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Nyolcvan darabot vásárol a Deutsche Post saját fejlesztésű Streetscooter elektromos áruszállító járművéből a német Deutsche See halkereskedelmi lánc.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan járműgyártót sikerült találnunk, amelyik valóban komolyan veszi a nagyvárosi logisztikát és alkalmazható elektromos megoldást is tud nyújtani a problémára" - mondta Egbert Miebach, a Deutsche See vezérigazgatója.

"A Volkswagen például nem tudta és nem is akarta tíz éven belül megoldani a haszongépjármű flottánk villamosítását" - jegyezte meg a Bild am Sonntag lapnak adott interjúban.

A károsanyag-kibocsátás csökkentése véget a Deutsche See BlueMotion dízelmotoros Volkswagen járművekből állította fel áruszállító flottáját. A dízelbotrány kitörését követően azonban 11,9 millió eurós kártérítési pert indított a braunschweigi tartományi bíróságon a Volkswagen ellen.

A Deutsche See nyolcvan darabot vásárol a Deutsche Post hűtődobozos felépítményű Streetscooter furgonjaiból, amelyeket elsőként Kölnben, majd összesen húsz német nagyvárosban fog áruterítési célokra használni.

A Deutsche Post ebben a hónapban jelentette be, hogy az idén duplájára, évi 20 ezerre növeli a Streetscooter furgonok gyártását. A Deutsce Post saját maga a járművekből 2500-at üzemeltet Németországban és százat Hollandiában. A Streetscooter furgonokat kifejlesztő start-up vállalkozás 2014-ben került a Deutsche Post tulajdonába.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Már érezhető a vírus hatása a kereskedelemben »