Népszerű lett a Deutsche Post e-autója

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Nyolcvan darabot vásárol a Deutsche Post saját fejlesztésű Streetscooter elektromos áruszállító járművéből a német Deutsche See halkereskedelmi lánc.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan járműgyártót sikerült találnunk, amelyik valóban komolyan veszi a nagyvárosi logisztikát és alkalmazható elektromos megoldást is tud nyújtani a problémára" - mondta Egbert Miebach, a Deutsche See vezérigazgatója.

"A Volkswagen például nem tudta és nem is akarta tíz éven belül megoldani a haszongépjármű flottánk villamosítását" - jegyezte meg a Bild am Sonntag lapnak adott interjúban.

A károsanyag-kibocsátás csökkentése véget a Deutsche See BlueMotion dízelmotoros Volkswagen járművekből állította fel áruszállító flottáját. A dízelbotrány kitörését követően azonban 11,9 millió eurós kártérítési pert indított a braunschweigi tartományi bíróságon a Volkswagen ellen.

A Deutsche See nyolcvan darabot vásárol a Deutsche Post hűtődobozos felépítményű Streetscooter furgonjaiból, amelyeket elsőként Kölnben, majd összesen húsz német nagyvárosban fog áruterítési célokra használni.

A Deutsche Post ebben a hónapban jelentette be, hogy az idén duplájára, évi 20 ezerre növeli a Streetscooter furgonok gyártását. A Deutsce Post saját maga a járművekből 2500-at üzemeltet Németországban és százat Hollandiában. A Streetscooter furgonokat kifejlesztő start-up vállalkozás 2014-ben került a Deutsche Post tulajdonába.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Csökkent a kiskereskedelmi forgalom »