-->

Önvezető autókban bízik a Volkswagen

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Volkswagen szerint az önállóan navigáló járművek jelentős árcsökkenést hoznak a mobilitási szolgáltatásokban.

Partnerségben gondolkodnak

Az autók önálló navigálását lehetővé tévő rendszer, a 21. század autójának a szíve két-három éven belül a hétköznapok részévé válik - jelentette ki Johann Jungwirth, a konszern digitalizációs stratégiai osztályának igazgatója a dpa hírügynökségnek Hannoverben adott interjúban.

Hangsúlyozta azonban, hogy a sikeres digitális váltáshoz még a Volkswagennek is több együttműködést kell kialakítania és partneri kapcsolatokat kell létesítenie.

Egymásra vagyunk utalva - fogalmazott, megjegyezve, hogy ebben az kontextusban kell értelmezni a Gett fuvarmegosztó szolgáltatásba invesztált 300 millió dollárt is.

A cég már előkelő pozícióra tett szert Európában és ez jelenti azt a bázist, amire a mobilitási szolgáltatásokat Európában, Oroszországban, a Közel-Keleten, illetve más piacokon fel lehet majd építeni.

Olcsóbb lesz a taxi

Johann Jungwirth az egyéni mobilitási szolgáltatások díjának jelentős csökkenésével számol a jövőben. "A taxik fuvardíja jelenleg úgy két euró körül van kilométerenként. Mi azzal számolunk, hogy az igény szerint rendelhető mobilitási szolgáltatások kilométerenkénti díja meg fogja közelíteni a magántulajdonban lévő autók egy kilométerre jutó fenntartási költségeit" - fejtette ki a dpa hírügynökségnek adott interjúban az Apple egykori menedzsere.

Véleménye szerint az önállóan navigáló, vezető nélküli járművekkel nyújtott mobilitási szolgáltatások lényegesen javítani fogják a szociális mobilitást is.

"Ezekkel a járművekkel már mindenki, még a jogosítvánnyal nem rendelkezők, idősek, betegek, gyerekek és vakok is élvezhetik majd az önálló és független mobilitás nyújtotta előnyöket" - fogalmazott.

Az igény szerint rendelhető vezető nélküli járművek megjelenése azonban semmivel nem fogja csökkenteni a saját tulajdonban lévő autók jelentőségét - szögezte le Johann Jungwirth.

Olvastad mát? Hét cég, ami átírja az autóipar jövőjét
Az önvezető autók kora pár évtizede még futurisztikus álomnak tűnt csupán, de manapság elérhető célnak. A 2020-as évekre a technológia készen áll majd. Csúszást leginkább a kormányzat törvényi rendelkezései okozhatnak, amelyben szabályozzák az önvezető autókat és a közlekedést. A befektetők azonban már most gondolkodhatnak azon, hogy hosszú távon mely autóipari részvényekkel kereshetnek sokat.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Jelentős termeléskiesést okozna a Brexit hiánya »