Óriási a túljelentkezés Jaguár új gyárába

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az ünnepélyes alapkőletétellel megkezdődött kedden a Jaguar Land Rover 2018-ban megnyíló új szlovákiai gyárának építése Nyitrán.

Kormánytámogatással épül

A brit autómárka Nyitrán építendő gyáráról szóló beruházási szerződést tavaly decemberben Pozsonyban írták alá a szlovák kormány és a 2008-tól az indiai Tata Group tulajdonában lévő cég képviselői. Az 1,1 milliárd fontos beruházásból megépülő nyitrai üzem már a negyedik Szlovákiában működő autógyár lesz, a pozsonyi VW, a nagyszombati PSA és a zsolnai Kia után.

A beruházásban a szlovák kormány 130 millió euró értékű állami támogatással - kedvezmények nyújtása és ingatlan átruházás formájában - vesz részt.

Sokan akarnak itt dolgozni

Az új gyárnak köszönhetően 2800 munkahely létesül, ezekre már most jelentős a túljelentkezés, a betöltendő állásokra már eddig több mint negyven ezren jelentkeztek.

Ezzel összefüggésben az ünnepélyes alapkőletétel során Alexander Wortberg, a vállalat operatív igazgatója azt mondta: leendő első dolgozóikat már 2017 és 2018 fordulóján alkalmazásba veszik, a gyártás pedig a tervek szerint 2018 második félévében indulhat be. Utóbbi adatot az alapkőletételen ugyancsak résztvevő Robert Fico szlovák kormányfő úgy pontosította, miszerint: bízik benne, hogy az új üzem gyártósorairól legkésőbb 2018. szeptember 12. körül legördülhet az első ott gyártott gépkocsi.

Modern folyamat

Az üzemben, amely a brit autómárka első kontinentális üzeme lesz, a tervek szerint már az első gyártási évben 150 ezer gépkocsi készül majd el.

Alexander Wortberg ezzel összefüggésben rámutatott: a gyárat, amely a vállalat egyik legmodernebb üzeme lesz, úgy tervezték, hogy a későbbiekben megduplázhassa kezdeti gyártókapacitását. Egy ilyen gyártási eredmény mellett a Szlovákiában készülő gépkocsik száma jelentősen túllépheti a jelenleg a gyártáskapacitás határának tartott évi egymilliót, amelyet a jelenleg működő három autógyár már tavaly elért.

Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Ezt olvasta már?

Éppen harmadával nőttek a reálbérek »