Pár nap, és jön a legújabb Seat Ibiza

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Mindig az autóipar jelentős eseményének számít a Genfi Autószalon, a 2017-es azonban feltétlen különleges a SEAT számára. Mindenekelőtt azért, mert itt mutatkozik be a SEAT Ibiza immár ötödik generációja, így a stand középpontjában a márka legnagyobb darabszámban értékesített modellje áll majd, amely eddig több, mint 5,4 millió példányban talált gazdára, tájékoztatott a cég.

Termékoffenzíva

„A SEAT e konszolidációs és növekedési szakaszában azon dolgozunk, hogy vállalatunkat az autóipar egyik legdinamikusabb szervezetévé alakítsuk” – emelte ki Luca de Meo, a SEAT, S.A. igazgatótanácsának elnöke, aki hozzátette, új SEAT Ibiza jelentős előrelépés a márka számára, s valóságos fordulópontot jelenthet piaci szegmensében.

Mindezeken túl az újdonság további lépés a SEAT eddigi legnagyobb termékoffenzívájában is, amely a márka első SUV-modellje, az Ateca bemutatkozásával vette kezdetét, s amelyet a felfrissített Leon követett. Most az új Ibizán a sor, hogy teljessé tegye a vállalat három fő termékpillérjének megerősítését.

Továbbra is várhatók újdonságok, mint például az Arona kompakt crossover-modell. Az új Ibiza bemutatásával kereskedelmi értelemben is különleges esztendő vette kezdetét a SEAT számára, eladásai 16,5 százalékos januári növekedésével ugyanis a vállalat immár az ötödik egymást követő, egyaránt az értékesítés bővülését hozó évébe léphetett.

Az év végére új termékei a márka piaci lefedettségének jelentős növelését teszi lehetővé Európa piacain. A megújult választék emellett a jelenlegi FR alternatívájaként már az Xcellence változatot is tartalmazza. Az Xcellence felszereltségi szint új vásárlókör meghódítását célozza, akik a kifinomultabb és egyéni dizájn, illetve a kényelmesebb és ötletes funkcionalitás jellemezte felszereltség együttesét keresik.

Döntő fontosságú modell

A SEAT Ibiza ötödik generációját Barcelonában fejlesztették ki, és meghatározó lépés a SEAT jövője felé vezető úton. Egyfelől azért, mert a Volkswagen-csoport legkorszerűbb technikájaként immár az új MQB-A0 modulrendszerű padlóvázra (Modular Quer Baukasten) épül, ami jól érzékelteti a SEAT fontosságát a vállalatcsoporton belül, itt alkalmazva e műszaki alapokat első ízben ebben a piaci szegmensben. Másfelől pedig azért, mivel e modell a legfejlettebb technikák sokaságát felvonultatva kínál meggyőző dinamikát és figyelemreméltóan tágas belteret.

Mindez teljes egészében új fejlesztésű autót jelent, amely mint mindig, ez alkalommal is megőrizte fiatalos szellemiségét, dinamikáját, funkcionalitását és kényelmét. S tette mindezt olyan megújult, friss és sportos formavilág mentén, amely félreérthetetlenül tükrözi a SEAT génjeit, még igényesebben kiformált, izgalmasabb és áramvonalasabb külsővel hangsúlyozva egyedi felületeit.

„Az új SEAT Ibiza teljes egészében a SEAT dizájn-génjei jegyében született, igazán dinamikus menetteljesítményekkel szolgálva” – hangsúlyozta Dr. Matthias Rabe, a SEAT kutatás-fejlesztési alelnöke.

„Az új, modulrendszerű MQB-A0 padlóváz alapjain a SEAT Ibiza immár a magasabb járműkategóriák technikáit kínálja, kényelme tekintetében pedig jól érzékelhetően tágasabb térkínálat és fokozott variálhatóság jellemzi”- tette hozzá.

Az elegancia és a stílus ötvözeteként e modell dinamikus karakterét sem nélkülözi. Az új Ibiza minden bizonnyal hatékonyan bővíti a SEAT ügyfélkörét, illetve javítja márkaimázsát, olyan egyértelmű kvalitásaival téve még vonzóbbá, amelyeket lekerekített, erőteljes és határozott kiállást eredményező formái tesznek teljessé.

A jövőbe tekint

Az új SEAT Ibiza kulcsfontosságú szerepe, hogy ötödik generációs modellként egyértelműen előre, a jövőbe tekintő márkaként határozza meg a spanyol gyártót. Legfőbb jellemzői a praktikum, az intelligens technikák és a színvonalas connectivity-megoldások. Az új SEAT Ibiza vezetői segédrendszereinek palettája a Leon és az Ateca modellekből ismerős, e piaci kategóriában azonban egyáltalán nem megszokott technikákat – mint például a Front Assist és az adaptív sebességszabályzás (Adaptive Cruise Control) – is felsorakoztat, de vezeték nélküli telefontöltőt és GSM-jelerősítőt is kínál.

Az új SEAT Ibiza emellett három extrafelszerelése, az Apple Car Play, az Android Auto és a Mirror Link révén teljes körű internet-hozzáférést is biztosíthat. Mindezen fejlett technika első ízben élvezhető 8 col képátlójú, beépített monitoron. Az új modell választékában a Beats hangrendszere is megtalálható, digitális jelprocesszorral (DSP), hat prémium hangsugárzóval, egy high-end mélynyomóval és 300 watt teljesítményű, nyolccsatornás erősítővel.

Összességében az új SEAT Ibiza a magasabb járműszegmenseket jellemző minőséget kínálva a cég szerint olyan ügyfélkört céloz, akik nem csupán tisztában vannak igényeikkel és fiatalos, dinamikus szellemiségűek, hanem kifinomultabb stílus mentén keresik a legfejlettebb technikákat, a mindennapok élethelyzeteire kínált egyszerű megoldásokat.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Az autóipar a válság legnagyobb vesztese »

4IG 637 (-0,62 ) AKKO Invest 427 (0,71 ) ANY 1220 (2,09 ) AutoWallis 89 (-0,23 ) CIGPANNONIA 349 (5,44 ) DELTA 93 (-0,85 ) DM-KER 42 (-4,33 ) Duna House 342 (4,27 ) EHEP 1895 (1,34 ) ENEFI 307 (-0,32 ) FORRAS/OE 1280 (7,56 ) FORRAS/T 1410 (4,44 ) FUTURAQUA 69 (-0,58 ) GSPARK 3200 (2,89 ) Gloster 2300 (0,74 ) KULCSSOFT 1635 (2,19 ) MASTERPLAST 676 (3,05 ) MOL 1770 (-0,84 ) MTELEKOM 383 (-0,26 ) NORDTELEKOM 28 (-0,36 ) NUTEX 28 (-2,07 ) OPUS 261 (-4,57 ) OTP 11070 (-0,27 ) OTT1 173 (0,82 ) PANNERGY 668 (0,91 ) RABA 820 (1,23 ) RICHTER 7200 (-0,41 ) SET Group 64 (-3,60 ) TAKAREK 478 (-1,44 ) ZWACK 16350 (-0,30 )