Rekordokat könyvelt el a Scania

| forrás:
Scania Hungária
| szerző: | olvasási idő: kb. 2 perc

2018 a tovább folytatódó növekedés és sok területen a rekordok éve volt, miközben a vállalat történelmének legnagyobb ipari átállását hajtottak végre a Scania autógyár.

A teljes 2018-as év összegzése

  • A működési bevétel 13.832 millió svéd koronát tett ki (12.434)
  • A nettó értékesítési árbevétel 11 százalékkal 137.126 millió svéd koronára nőtt  
  •  (123.366)
  • A készpénzforgalom 3665 millió (5696) svéd koronát ért el a Járművek és Szolgáltatások üzletágban
  • A 2018-as pénzügyi évtől módosult a bevételi kimutatások közzététele, hogy igazodjon a Volkswagen-csoportéhoz (beleértve az összehasonlítható időszakokat)


- 2018 a tovább folytatódó növekedés és sok területen a rekordok éve volt, miközben a vállalat történelmének legnagyobb ipari átállását hajtottuk végre. Minden idők legmagasabb szintjét érte el a tehergépkocsik, városi és távolsági autóbuszok, valamint motorok kiszállítási mennyisége, akárcsak a szolgáltatások volumene. A Scania nettó értékesítési árbevétele elérte a 137,1 milliárd svéd koronát, ami 11 százalékos növekedést jelent az megelőző évhez képest. A működési bevétel 13 832 millió svéd koronára nőtt, ami 10,1 százalékos működési profitot mutat. A járművek és a szolgáltatások nagyobb értékesítési volumene, valamint az árfolyamhatások kedvezően hozzájárultak az eredményekhez, míg a kettős termékkínálat fenntartásával járó nagyobb gyártási költségek és az ellátási lánc szakadozásai negatívan befolyásolták a működési bevételt. Latin-Amerikában 2019 első negyedévében állítjuk át a termelést, és ezzel befejeződik majd a világméretű átállás a Scania új tehergépkocsi-generációjára - állapította meg Henrik Henriksson, a cég elnök-vezérigazgatója.

Még mindig a normálisnál nagyobbak a költségek az új tehergépkocsi-generációval kapcsolatos termékeket és termelést illetően. A költségszintek normalizálása érdekében már bevezettek intézkedéseket. Ügyfeleik tehergépkocsi-flottájának továbbra is nagy kapacitáskihasználtsága, valamint a Scania folyamatosan fejlődő, több mint 360 ezer hálózatba kapcsolt járműből származó adatokon alapuló szolgáltatáskínálata révén a szolgáltatási üzletáguk továbbra is növekszik. A szolgáltatások árbevétele 2018-ban 12 százalékkal rekordszintűre, 26,6 milliárd svéd koronára nőtt. A pénzügyi szolgáltatások üzletága minden eddiginél nagyobb, 1.440 millió svéd koronás működési bevételről számolt be.

A tehergépkocsik rendelésállománya 12 százalékkal csökkent 2018-ban a megelőző év magas szintjéhez képest. Európában továbbra is nagy a kereslet. Latin-Amerikában tovább folytatódik Brazília gazdaságának helyreállása. Ázsiában csökkent a rendelésállomány 2018-ban a megelőző évhez képest. Eurázsiában továbbra is erős a kereslet, még úgy is, hogy Oroszországban némileg gyengült a rendelésállomány az év vége felé.

A városi és a távolsági autóbuszok üzletágát szintén kedvezőtlenül befolyásolta, hogy a Közel-Keleten csökkent a rendelések mennyisége, de a teljes rendelésállomány megegyezik a megelőző évivel. A motorok üzletágában minden szegmensben erős a kereslet. A 2018-as rendelésállományra pozitív hatással voltak az előrehozott beszerzések Európában.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nőtt a Honeywell negyedéves nyeresége »