Rekordot döntött a Jaguar Land Roverek eladása

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Új értékesítési csúcsot döntött a Jaguar Land Rover, tavaly 583 ezer 312 gépkocsit adott el Nagy-Britannia legnagyobb autógyártója - közölte hétfőn az autóipari vállalat.

Az előző évhez képest 20 százalékkal bővült az eladott gépkocsik száma 2016-ban. Az összes eladott autó egynegyede a cég legnagyobb piacán, Európában talált gazdára. A legjobban a Jaguar modellek teljesítettek, ezekből 77 százalékkal több fogyott 2015-höz képest.

Az indiai székhelyű Tata vállalatcsoport tulajdonában lévő Jaguar Land Rover 2020-ra már egy millió autó eladását tervezi. A társaság ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy új vámok sújtják majd azután, hogy Nagy-Britannia kilépett az Európai Unióból.

Amennyiben a szigetország elhagyja az egységes európai piacot, és a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályai szerint kereskedik Európával, az a társaság számításai szerint egy milliárd fonttal csökkentené nyereségét.

A Jaguar Land Rover 2008-ban került indiai kézbe, azóta a Tata jelentős beruházásokat hajtott végre a társaságnál. Brazil és kínai gyárak alapítása után két év múlva Szlovákiában tervezi megnyitni legújabb gyárát a Jaguar Land Rover. A brit autómárka Nyitrán építendő gyáráról szóló beruházási szerződést tavaly decemberben Pozsonyban írták alá. Az 1,1 milliárd fontos beruházásból megépülő nyitrai üzem már a negyedik Szlovákiában működő autógyár lesz, a pozsonyi VW, a nagyszombati PSA és a zsolnai Kia után.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Egyre több autóipari megbízást kap Leadec Kft. »