Rohamosan csökken az autóeladások száma

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Kínában már a tizenkettedik egymást követő hónapban csökkentek az autóeladások júniusban, részben a gazdasági növekedés lassulásának jeleként.

A kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, a CAAM adatai szerint júniusban 2,06 millió autót értékesítettek, 9,6 százalékkal kevesebbet tavaly júniushoz képest. Az elektromos és hibrid autók (new energy vehicles, NEV) júniusi értékesítése ugyanakkor 80 százalékkal 152 ezerre emelkedett. Kínában az idei első fél évben eladott autók száma 12,32 millió volt, 12,4 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. Az idei első hat hónapban eladott NEV autók száma éves szinten ugyanakkor 49,6 százalékkal 617 ezerre nőtt.

A szervezet az idei évre a tavalyival nagyjából megegyező számú új autó eladásával számol az ázsiai országban. A NEV autókból várhatóan 1,6 milliót adnak el, 27 százalékkal többet a múlt évinél, amikor 61,7 százalékos növekedést jegyeztek fel. Kínában 2018-ban először csökkentek az autóeladások 1990 óta. Tavaly 28,1 millió új autót adtak el, ami 2,8 százalékos csökkenés 2017-hez képest, amikor az eladások 3 százalékkal bővültek. 2016-ban pedig még ennél is nagyobb mértékben, 13,7 százalékkal nőttek.

Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Ezt olvasta már?

USA: közeledünk a tényleges eredményhez »