Sikerpályán a Continental

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az év első kilenc hónapjában 9 százalékkal, 32,7 milliárd euróra emelkedett a forgalom, a harmadik negyedéves forgalom 7 százalékkal 10,7 milliárd euróra nőtt. A megnövekedett nyersanyagköltségek miatti 400 millió eurós teher ellenére kilenc hónap elteltével a korrigált EBIT-árrés 10,6 százalékkal a célterületen belül van. A technológiai vállalat megerősítette a folyó üzleti évre vonatkozó forgalmi-, és eredmény-előrejelzését. Az év első kilenc hónapjában az Automotive Group beérkező megbízásainak értéke 20 százalékkal emelkedett, és meghaladta a 30 milliárd eurót. Dr. Degenhart, vezérigazgató: "Folytatjuk sikerpályánkat és erős negyedik negyedévre számítunk"

Dinamikus növekedésen estek át

2017 harmadik negyedévében a Continental sikeresen folytatta dinamikus növekedését. A technológiai vállalat nyilvánosságra hozta az év első kilenc hónapjára vonatkozó üzleti mutatószámait és egyben megerősítette az éves célkitűzéseket:

„Folytatjuk sikerpályánkat. Az év első kilenc hónapjában forgalomnövekedésünk 9 százalék volt, így a forgalom elérte a 32,7 milliárd eurót. Korrigált EBIT-árrésünk 10,6 százalék. Ez tökéletesen megfelel a terveknek és biztosan elérjük éves célkitűzésünket”, mondta Dr. Elmar Degenhart a Continental igazgatóságának elnöke.

Degenhart örömmel nyugtázta az erős forgalomnövekedést: „A biztonságos, hatékony és intelligens mobilitást megcélzó technológiáinkban a megfelelő hajtóerőket részesítjük előnyben. A harmadik negyedévet 8 százalékos konszolidálási módosításokkal és árfolyamváltozásokkal korrigált forgalomnövekedéssel zártuk. Ezzel ismét sokkal gyorsabban növekedtünk, mint referenciapiacaink.  A személygépjárművek és kishaszonjárművek gyártásának globális piaca például 2 százalékkal nőtt.”

Erős negyedévre számítanak

Az év utolsó negyedévében Degenhart a sikerek folytatására számít: „A negyedik negyedév is erős lesz. Ez a forgalomra és az eredményre is egyaránt vonatkozik.”

„A harmadik negyedévben 10,4 százalékos korrigált operatív árrést értünk el. Ez nagyon örvendetes, hiszen ezt a sikert az idei növekvő nyersanyagárak által ránk rótt nehézségek ellenére értük el”, magyarázta Wolfgang Schäfer, pénzügyi vezető a Continental eredményalakulását.

Az előző év azonos negyedévével történő összehasonlítás kapcsán Schäfer utalt az alacsony előző évi bázisra, amelyet különböző, egymástól független események terheltek meg 450 millió euróval.

A 2017-es üzleti évre vonatkozó forgalom előrejelzés megerősítése kapcsán Schäfer további részleteket osztott meg: „Továbbra is 44 milliárd eurót meghaladó árfolyamhatások előtti forgalommal számolunk. Már jól meg tudjuk becsülni a különböző pénznemek teljes éves forgalmunkra gyakorolt hatásait. Az árfolyamhatásokat belekalkulálva is közel 44 milliárd eurós forgalmat várunk.” A teljes évre vonatkozó árfolyamhatások előtti forgalmi előrejelzést az év felénél megemelte a DAX-vállalat.

A megbízások száma is nőtt

A vállalat növekedési dinamikája különösen az Automotive Group folyamatosan növekedő beérkező megbízásaiban követhető nyomon: „A beérkező megbízások értéke az első kilenc hónapban az előző év hasonló időszakával összehasonlítva 20 százalékkal nőtt, és így meghaladta a 30 milliárd eurót”, mondta Schäfer.

A harmadik negyedévben a növekedéshez mindenekelőtt az Automotive Group elektronikai, szoftver és szenzor termékei járultak hozzá. „Ezek aránya folyamatosan nő. 2012-ben ezen termékek aránya az Automotive Group forgalmának 50 százalékát tette ki, ma ez az arány már 60 százalék felett van és növekedő tendenciát mutat”, fejtette ki Schäfer.

„A Rubber Group a piaci kihívások ellenére a harmadik negyedévben tovább tudta növelni forgalmát, ami figyelemreméltó eredmény. Az abroncsok és ipari termékek árának emelése az első félévben kifejtette pozitív hatását. Ezzel párhuzamosan a növekvő nyersanyagárak több mint 100 millió euróval terhelték meg a harmadik negyedéves eredményt.”, magyarázta Schäfer. A Continental a 2017-es üzleti évre vonatkozóan a Rubber Group emelkedő nyersanyagárak általi terhelését továbbra is 450 millió euróra taksálja. A nyersanyagárak aktuális alakulása már csak a 2018-as üzleti évben fogja éreztetni a hatását.

„A téli gumiabroncsok értékesítése jól alakult”, tájékoztatott Schäfer. Az aktuális téligumi abroncs, a WinterContact TS 860 szintén örömre adott okot, a termék az összes nagy német, osztrák és svájci autóklub tesztjén a legjobb értékeléseket szerezte meg.

A ContiTech részleg is erőteljesen növekedett. Schäfer elégedettségét fejezte ki a felületspecialista Hornschuch vállalat integrálásával és teljesítményével kapcsolatban, amelynek felvásárlása 2017 márciusában történt: „A Hornschuch vállalat teljes mértékben az elvárásainknak megfelelően teljesít”.

Hirdetés
Brexit

Londoni pénzügyi elemzők szerint a valószínűsíthető enyhe lassulás ellenére...

A korábbi piaci és elemzői várakozásokkal ellentétben nem...

Karnyújtásnyira a jövő

Ennyi nagy név egy helyen legfeljebb egy menő magazinban szerepel együtt, a...

Hirdetés
Szavazz!

Szegények pénze lesz az euró?

Nagyon úgy tűnik, hogy a három legszegényebb uniós tag is előbb vezeti be az...

Értelmetlen a légiforgalmi sztrájk?

Harmadik hetébe lépett a francia nemzeti légitársaság dolgozóinak sztrájkja,...

Ki kapjon több uniós pénzt, Kelet vagy Dél?

Brit sajtóértesülések szerint több tízmilliárd euró fejlesztési forrást...

Vagyon

Rekordot döntöttek a magyar milliárdosok, vagyonuk egy év alatt 890 milliárd...

Csökkent a Bamosz tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona...

Hirdetés
Találtuk

Megkérdezték a magyarokat, hogy mitől lesznek boldogok

Mi a legfontosabb az életben? Mi tesz boldoggá? Erre a kérdésre keresték a...

Ezek a magyar városok a legjobbak szelektív hulladékgyűjtésben

Ha Magyarország minden településén...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Vszik a magyarok az új Huawei mobilokat, mint a cukrot »