Sikerült a rekordöntés a Skodának

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

Az idei első félévben is a Skoda 4,2 százalékkal, összesen 544 300 darabra növelte kiszállításait. Ezzel a márka új rekordot állított fel első félévi kiszállításai terén. Jól indított a Fabia és a Superb új generációja: a Fabia 24,3, míg a Superb 30,6 százalékos növekedést produkált Nyugat-Európában az első félév során - tájékoztatott a cég közleményében.

„Nehéz, ám sikeres első félévet zárt a Skoda” – hangsúlyozta Werner Eichhorn, a Skoda igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja.

„Júniusban megőriztük az előző év azonos hónapjának magas szintű értékesítési volumenét. Ennek során az egyes piacok eltérő teljesítménye is megmutatkozott, ám összességében a kedvező nyugat- és közép-európai mutatók sikerrel ellensúlyozták az elsősorban Oroszországban, Ukrajnában és Kínában tapasztalható nehéz piaci körülményeket” – folytatta Eichhorn.

Növekedés Európában

Nyugat-Európában júniusban 9,3 százalékkal, az első félévben pedig 3,5 százalékkal, összesen 225 500 járműre nőttek az eladások. Németországban, a Skoda legjelentősebb európai piacán a cseh gyártó júniusban 13,5 százalékkal, 17 000, az első félév során pedig 5,6 százalékkal, összesen 80 900 járműre növelte kiszállításait. Egyaránt kétszámjegyű százalékos növekedést ért el az első félévben a márka Spanyolországban, Olaszországban, Svédországban, Svájcban, Írországban és Portugáliában.

Erőteljesen gyarapította eladásait Közép-Európában, ahol júniusban 14,9 százalékkal, az első félév során pedig 13,2 százalékkal, 88 900 darabra növelte átadott járműveinek számát. A 2014 első félévi 20,3 százalékot követően idén június végére a márka immár 21,3 százalékra növelte közép-európai piaci részesedését. Hazai piacán, Csehországban, júniusban 24,3 százalékkal több, az első félév során pedig 22, 9 százalékos növekedéssel 42 800 járművét szállította ki a Skoda. Ugyancsak kétszámjegyű százalékos növekedést ért el a márka Magyarországon és Szlovéniában.

Nehézségek Oroszországban

Kelet-Európában (Oroszországgal együtt) idén júniusban 7300, az év első felében pedig 44 000 gépkocsiját adta át ügyfeleinek. Kelet-európai piaci részesedése június végéig 4,6 százalékra nőtt. Az orosz piacon a márka a tavalyi június 7900 eladott járművét követően az idén 4400 gépkocsiját értékesítette a hatodik hónap során (mínusz 43,9 százalék), illetve 28 000 autóját januártól június végéig (mínusz 33,3 százalék). Kétszámjegyű százalékos növekedést produkált az első félévben a Romániában, Szerbiában, Bulgáriában, valamint a balti államokban.

Kínában az első félév folyamán 5,8 százalékkal több, 138 300, júniusban pedig 20 000 gépkocsija talált gazdára. Bővültek az eladások Indiában, Törökországban és Egyiptomban. Kétszámjegyű százalékos növekedést könyvelhetett el a márka Izraelben, Ausztráliában, Tajvanon, valamint Új-Zélandon.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Európában 25 százalékkal kevesebb autót adtak el »