SUV-val újít a SEAT

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az Atecát tavasszal már meg is vásárolhatják, akik a nagyvárosi életstílushoz igazított autóra vágynak. A tervezés középpontjában a sokoldalúság, a mindennapi használhatóság és az agilisség állt - olvasható a SEAT közleményében.

Az ATECA mozgékonyságával és pontos irányíthatóságával bizonyosan új mércét állít piaci szegmensében, utcán és terepen egyaránt meggyőző képességeket kínálva."- hangsúlyozta Dr. Matthias Rabe a kutatás-fejlesztés terület felelőse.

Hűen a SEAT hagyományaihoz, az ATECA szintén a spanyol földrajzból kapta nevét, ATECA az Ibériai-félsziget szívében, Zaragozától nyugatra fekvő kis falu.

Külső-belső

A formai kidolgozás a SUV kategória és a SEAT tipikus stílusjegyeit ötvözi. Az autó számos eleme, mint például a trapéz alakú hűtőrács, a minimális rádiuszokkal és határozott élekkel kiformált, hangsúlyosan domborodó sárvédők és a háromszög alakú világítási kép a márka meghatározó dizájnikonjai, ezeket a SEAT Leonból fejlesztették tovább.

Az autót teljes-LED fényszórókkal szerelik fel, illetve lesz rajta üdvözlőfény, amely az ajtózárak kireteszelésekor a külső visszapillantó tükrök házaiba épített, LED-technikájú fénnyel világítja meg az ajtók környezetét, az ATECA nevét és sziluettjét vetítve a talajra.

A vezetőteret a vízszintes vonalak határozzák meg, miközben egyértelműen a vezetőre összpontosít. A kezelőelemek csoportokba rendezve állnak kézre, míg a kijelzők, mint például az akár 8 col képátlójú infotainment-képernyő, könnyen áttekinthetők.

Ez a 8 col képátlójú érintőképernyő több extra funkciót is ellát. Például első ízben lesz lehetőség az okostelefon vezeték nélküli töltésére. A SEAT Full Link gyakorlatilag mindenfajta okostelefon számára optimális rendszerintegrációs lehetőséget kínál.

Önálló a dugóban

A SEAT Drive Profile rendszerével az ATECA alapvető karaktere mindenkor a pillanatnyi menethelyzethez, útviszonyokhoz és vezetője személyes ízléséhez igazodhat.

Az innovatív vezetői segédrendszerek kínálatához tartozik még a közlekedési torlódás asszisztens, amely araszoló (Stop & Go) forgalomban könnyíti meg nagyban a vezető dolgát. Sűrű dugóban – a rendszer működési határain belül – az ATECA önállóan gyorsít, lassít és kormányoz, míg a 60 kilométer/óráig terjedő magasabb sebességtartományokban sebességszabályozó és az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartását segítő funkcióival támogatja a sofőrt.

Új fejlesztésű biztonsági technika a vészhelyzet-asszisztens: amennyiben a vezető meghatározott időtartamon túl inaktív marad a jármű által észlelt vészhelyzet esetén, a jármű először fény-, majd hangjelzéssel, végül pedig rövid fékezéssel figyelmezteti. Ha a sofőr erre sem reagál, az e rendszerrel felszerelt ATECA önműködően megállásig fékez, miközben mindvégig sávjában marad.

További fejlett technikák a követési távolság Front Assist funkcióval kiegészített automatikus szabályozása, a közlekedési táblák felismerése, a visszapillantó tükrök holtterének felügyelete, a hátsó kiállás-asszisztens vagy éppen a jármű virtuális felülnézete.

Csak a turbófeltöltés

Az ATECA kivétel nélkül turbófeltöltésű erőforrásokkal lesz elérhető. A benzines (TSI) és dízelmotorok (TDI) palettája a 85 kW/115 LE és a 140 kW/190 LE közötti teljesítménytartományt öleli fel, manuális vagy kettős tengelykapcsolós sebességváltón (DSG) keresztül első- vagy összkerékhajtáshoz csatlakozva.

A dízelek átlagos üzemanyag-fogyasztása 4,3 és 5,0 liter között alakul 100 kilométerenként, amelyekhez kilométerenként 112 - 131 gramm szén-dioxid kibocsátása párosul. A benzines változatoknál ezek az értékek 5,3 és 6,2 l/100 km, illetve 123 és 141 g/km között alakulnak.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

A fellendülés jelei észlelhetők a német autóiparban »