Szép szavakkal nyugtatta meg részvényeseit a Volkswagen

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A vállalati kultúra etikusabbá tételét hangsúlyozta Herbert Diess, a Volkswagen konszern új vezérigazgatója, aki ezzel az elődje, Matthias Müller által tett ígéret következetes véghezvitele mellett tett hitet a részvényesek előtt a berlini közgyűlésen.

Ígéretet tett az új vezérigazgató

Tartós üzleti sikert csak egészséges vállalati kultúrával lehet elérni - mondta. "A Volkswagennek egyenesnek, nyíltnak és igaznak, egyszóval tisztességesnek kell lennie" - fogalmazott. A vezetőség ennek érdekében lépteti életbe a működési hiányosságok belső feltárását szolgáló Together4Integrity programot - közölte.

Tanulj a tőzsdén kereskedni 21 nap alatt! Kérd az INGYENES videóidat még ma! (A kereskedés kockázatos.) (x)

A vezérigazgató a döntéshozatali folyamat felgyorsítása, a reakcióidő csökkentése, valamint a feladatkörök közötti átfedések felszámolása érdekében új strukturális alapokra helyezné a konszern működését. Herbert Diess a közgyűlésen elmondta, hogy a konszern működését különböző márkacsoportok köré szervezik át.

Átszervezés lesz

Az első márkacsoport a Volumen. Ezt a nagy tömegben gyártott márkák, a VW, a Skoda és a Seat, illetve ezek könnyű haszongépjármű modelljei alkotnák, valamint a mobilitási szolgáltatásokkal foglalkozó érdekeltség, a Moia.

A második márkacsoport, a Prémium, az Audi, a Porsche Holding Salzburg, a Lamborghini és a Ducati bevonásával áll fel, a harmadik, a Szuper-prémium márkacsoportot pedig a Porsche, a Bentley és a Bugatti alkotja majd. A negyedik csoport a nehéz haszongépjárműveké lesz.

A Volkswagen Truck & Bus irányítását emellett a lehető legnagyobb mértékben le is kívánják választani a konszernről és belátható időn belül a részleg részvényét be kívánják vezetni a tőzsdére. Az ötödik szervezeti csoport a beszerzés és alkatrészgyártás, a hatodik pedig a pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Volkswagen Financial Services lesz.

Herbert Diess mindemellett elképzelhetőnek tartja a konszern fő profiljához szorosan nem tartozó és "kétes perspektívával rendelkező" tevékenységek, mint például a Ducati motorkerékpár-gyártó, vagy a Renk sebességváltó-gyártó kiszervezését.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Donald Tusk szerint sínen lehet a rendezett BREXIT megállapodás »