-->

Szépen fogytak tavaly a Suzukik

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Magyar Suzuki Zrt. 1976 millió eurós értékesítési árbevételt ért el 2015-ben, ez 28 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet - derült ki a társaság fennállásának 25. évfordulóját ünneplő sajtótájékoztatón. A cég saját gyártású gépkocsi-értékesítése 150 578-ról egy év alatt 181 115-re emelkedett. A Suzuki értékesítési tervei további növekedésről szólnak, olvasható a közleményükben.

Továbbépítkezés

„A Suzuki-csoport 2020-ban ünnepli alapításának századik évfordulóját, a Magyar Suzuki pedig 25 éve csatlakozott a csoporthoz, és azóta képes volt hozzájárulni a vállalatcsoport növekedéséhez” – mondta Naoyuki Takeuchi, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója a társaság mai sajtótájékoztatóján.

A 25 éves évfordulóját ünneplő cég a gyár alapértékeinek megfelelően a 100 éves tapasztalat és a folyamatos megújulási képesség együttes erejével akar továbbépítkezni Magyarországon.

„A Suzuki-csoporton belül folyamatosan erősítjük gyártás- és termeléstechnológiai tudásunkat, amihez állandó útjelzőt ad nekünk a japán gyár termelési minősége” – mondta a vezérigazgató.

Sikersztori lett a Vitara

A Magyar Suzuki értékesítésből származó árbevétele tavaly megközelítette az 1976 millió eurót, ez a 2014-es 1539 millióhoz képest 28,4 százalékos növekedés. „Ebből az exportértékesítés 2015-ben 1854 millió eurót tett ki, a többi a piacvezető státusz visszaszerzéséhez is elegendő belföldi értékesítés volt” – jelentette be Krisztián Róbert, a operatív igazgató.

A saját gyártású gépkocsik értékesítése a 2014-es 150 578 darabról 181 115-re nőtt, ami 20 százalékos növekedést jelent. „Jól látható, hogy az árbevétel sokkal jobban emelkedett, mint az értékesítési darabszám, ami egy drágább modell, a Vitara bevezetésnek és gyors térnyerésének köszönhető” – mondta Krisztián Róbert.

A 2016 márciusában zárult legutóbbi pénzügyi évben a Suzuki 206 702 új autót értékesített A Magyar Suzuki Zrt. a megnövekedett értékesítési volumenek és mindenekelőtt a Vitara iránti élénk kereslet kielégítésére a január és május közötti időszakban 89 263 autót gyártott, amit a világ több mint száz országába exportált.

Krisztián Róbert szerint a Vitara mellett jól fogy az ugyancsak Magyarországon gyártott Swift és S-CROSS is. A Suzuki Csoport középtávon évi 300 ezer új autó értékesítését tervezi Európában.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

ITM: főleg vízpartokon lett jobb biciklizni 2020-ban

Az idén befejeződött fejlesztésekkel körbekerekezhetővé vált a Tisza-tó.

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Esett a forgalomba helyezett autók száma az EU-ban »