Több millió dollár értékben vásárolja vissza autóit a VW

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Volkswagen AG. február 18-ig 2,9 milliárd dollárt fordított 138 ezer, a dízelbotrányban érintett autó visszavásárlására egy szerdán nyilvánosságra hozott bírósági dokumentum szerint.

10,03 milliárdban kötelezte el magát

Az autógyártóval szemben támasztott követelések teljesítését felügyelő független közvetítő adatai szerint a Volkswagen heti 15 ezres nagyságrendben vásárolja vissza a dízelbotrányban érintett autókat és zár le lízingszerződéseket.

A VW 323 179 amerikai autótulajdonosnak tett visszavásárlási, vagy lízing-megszüntetési ajánlatot 5,86 milliárd dollár értékben.

A VW tavaly 10,03 milliárd dollár értékben kötelezte el magát 487 ezer, az emissziós értékek manipulálására alkalmas szoftverrel ellátott 2,0 literes dízelmotorral rendelkező autó visszavásárlására.

A Volkswagennek mintegy 25 milliárd dollárt kell majd fordítania az Egyesült Államokban autók visszavásárlására, kártérítésre és büntetésekre.

Márciusban debütál a Volkswagen új modellje

A Volkswagen tovább bővíti modellkínálati skáláját az új avantgard grand turismo autóval: az új Arteonnal. A Passat fölé pozícionált új lépcsőshátú autót a nagyközönségnek március 9 és 19 között nyitva tartó Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatják be első alkalommal - tájékoztatott a Volkswagen közleményében.

Az Arteon tervezői és fejlesztői számára az alapvető célkitűzés az avantgard formaterv és a magas szintű sokoldalúság vegyítése volt. Ennek eredményeként olyan belső kialakítású autó jött létre, amelynek nagy tere elegendő fej- és a lábteret ad valamennyi ülés esetében, és ami egyedülálló az ilyen formájú karosszéria esetében.

Az Arteon formatervezési kulcselemei magukba foglalják a teljesen új orr-részt, amelyen a LED fényszórók és a nappali világítás egybeolvad a hűtőrács króm díszléceivel és a motorháztetővel. Az új Volkswagen karosszéria formájának másik meghatározó eleme az erőteljes oldalsó vonalvezetés.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

A határellenőrzés szigorítását szorgalmazza a FAO.

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Egyre több fiatal tölti munkával a nyári szünidőt

Akár 50 százalékkal is megnő a dolgozni vágyó diákok száma nyáron.

Sokkal többen utaztak a Balatonra a MÁV-val

A nyári szezon első hétvégéjén a tavalyinál 27,5 százalékkal többen.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Visszaesett a Volvo rendelésállománya »