Tula-ba vezet most a Nagy Fal útja

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

A Great Wall Motor kínai autóipari cég a jövő évtől Oroszországban is sorozatban gyártja Haval H6 SUV (városi terepjáró) autóját.

A Great Wall Kína legnagyobb SUV gyártója. A kínai cég csütörtökön jelentette be, hogy befejeződött az oroszországi Tula körzetében annak a gyárnak az építése, ami a jövő évtől kezdetben évi 50 ezer, később pedig már évi 150 ezer Naval autót bocsát ki. Első tulai Navalt augusztus 29-én mutatják majd be a moszkvai nemzetközi autószalonon. A Great Wall Motor 2014 májusában állapodott meg az autógyár építéséről a tulai hatóságokkal. A kínai cég, amely 216 hektárnyi földterületet vásárolt meg egy ottani ipari parkban, összesen 500 millió dollárt fektetett be az üzletbe.

Az új autógyár 2,5 ezer embernek ad munkát. Oroszországban az idei első fél évben 16 ezer kínai autót értékesítettek, ami 17 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakkal egybevetve. A június végéig tartó hat hónapban 1160 Naval autót adtak el az orosz piacon, ami 33 százalékos növekedés éves szinten, és egyben az ötödik legkeresettebb kínai autótípus volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Találtuk

Főként magányosak hívják a lelkisegély-szolgálatot advent idején.

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Magyar fiatalok is pályára lépnek az idei VB-n

A FIFA Világbajnokság-McDonald's Játékoskísérő program keretében...

A tökéletes kempingezés titkai

Néhány dologra nem árt előre felkészülni, hogy valóban felhőtlen...

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Új SUV modellt mutat be a Tesla »