Új modelleket tervez az Audi

| forrás:
TF-információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

Az Audi Csoport erős eredménnyel zárta 2015 első negyedévét. Januártól március végéig 14,651 milliárd euró árbevételt és 1,422 milliárd euró profitot ért el az ingolstadti prémiumgyártó. A vállalat árbevétel-arányos jövedelmezősége ebben az időszakban 9,7 százalékra adódott - tájékoztatott közleményben az autógyártó.

Jelentős profitnövekedés

Az év első negyedében az Audi minden területen növekedni tudott. Az előző évivel összehasonlítva a nemzetközi eladások 6,1 százalékkal növekedtek, az ügyfeleknek pedig 438 229 autót szállítottak le. Az eladások növekedése mellett az Audi Csoport árbevétele az első negyedévben 13,1 százalékkal 14,651 milliárd euróra nőtt. Az operatív profit 1,422 milliárd euró, ami 8,2 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának eredményét.

Optimista vezetés

Az előzetes évközi jelentés nyilvánosságra hozatalakor Axel Strotbek, az AUDI AG igazgatóságának a pénzügyekért és a szervezetért felelős tagja a következőket fűzte hozzá az eredményekhez: "A folyamatban lévő nagy beruházásaink ellenére céltudatosan követjük ambiciózus jövedelmezőségi céljainkat".

Állítása szerint az első negyedév 9,7 százalékos árbevétel-arányos jövedelmezősége igazolja, hogy jó irányba tart az Audi Csoport, miközben óriási összegeket fektet be új termékek és technológiák kifejlesztésébe, valamint a nemzetközi gyártói hálózat szélesítésébe.

Az Audi 2019-ig összesen 24 milliárd euró befektetését tervezi. A cég történetének legnagyobb befektetési programja középpontjában technikai innovációk és új modellek állnak. A prémium autógyártó a nemzetközi gyártói rendszerének bővítését is tervezi. A korábbi időkhöz hasonlóan az összes beruházást a folyó működési bevételekből fogják finanszírozni.

Bővítik a modellkínálatot

2015 első negyedévében az Audi Csoport 1,497 milliárd euró adózás előtti nyereséget és 10,2 százalékos adózás előtti árbevétel-arányos jövedelmezőséget ért el.

2020-ra az Audi 60 típusra tervezi bővíteni a modellkínálatát. Az ingolstadti prémium autógyártó március vége óta szállítja ki ügyfeleinek az új Audi TT Roadstert. A márkakereskedésekbe hamarosan megérkeznek azok az új modellek - az RS 3 Sportback, az új Audi R8 és az új Audi Q7 - amelyek további lendületet adnak az Audi modelloffenzívájának következő lépcsőfokához.

A vállalat az év további részében folytatni kívánja a növekedést és jóval több Audi márkajelű autót szeretne kiszállítani, mint 2014-ben.

Ezek a kockázatok

Kihívást jelent a gazdasági környezetet övező bizonytalanság, valamint a meghatározó valuták 2015-ös alakulása. Mindeközben az előre finanszírozandó költségek növekednek (új gyártóüzemek, az innovatív technológiák és az attraktív új modellek). Nagy szerepet játszik továbbá a jelentősen erősödő verseny a kulcsfontosságú piacokon, valamint az autóiparban tapasztalható technológiai változás az alternatív hajtásmódok irányában, az egész világon szigorodó szén-dioxid-kibocsátási előírások miatt.

Az elérni kívánt volumennövekedés mellett az Audi Csoport árbevétele a gazdasági viszonyoktól függően mérsékelten fog növekedni. A cég az operatív árbevétel-arányos növekedésre a 8-10 százalék közötti stratégiai célintervallumon belül számít - áll a cég közleményében.

Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Ezt olvasta már?

Európában 25 százalékkal kevesebb autót adtak el »