Új motorgyárat avatott a Volkswagen

| forrás:
TF - információ
| olvasási idő: kb. 2 perc

A Volkswagen tovább erősíti az ipar iráni elkötelezettségét Észak Amerikában. Felavatták a motorgyárat a közép-mexikói Guanajuato államban lévő Silaóban.

Az új gyár a Volkswagen Csoport 100. üzeme a világon. A gyáravató ünnepségen részt vett Enrique Pena Mexikó elnöke, Miguel Marquez Guanajuato állam kormányzója és Prof. Dr. Martin Winterkorn, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke.

A gyár a Volkswagen észak-amerikai Puebla (Mexikó) és Chattanooga (Egyesült Államok) összeszerelő gyárait fogja ellátni a Silaóban gyártott korszerű és üzemanyag-takarékos TSI motorokkal.

Prof. Dr. Martin Winterkorn a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke elmondta: "A silaói motorgyár a Volkswagen Csoport 100. üzeme a világon, és ennél fogva az egyik legnagyobb és legnemzetközibb termelési egységet jelenti az autógyártásban. Ezzel az új gyárral jelentőset lépünk előbbre a nagyon nagyratörő észak-amerikai fejlesztésünkben. A következő három évben a Volkswagen Csoport egyedül Észak Amerikában több mint öt milliárd dollárt fog befektetni. Silao ennek jegyében egy erős jelképe is annak, hogy töretlenül folytatjuk növekedési pályánkat és a Csoport tovább erősíti nemzetközi jellegét".

A piaci pozíciójának megerősítése Észak-Amerikában a Volkswagen Csoport globális növekedési stratégiájának fontos összetevője. Ebben az összefüggésben a Csoport egyedül az Egyesült Államokban évi egy millió jármű eladását tervezi 2018-tól, olyan modellekre alapozva, mint a Jetta, a Bogár, és az új amerikai Passat, amelyet az amerikai vásárlóktól érkezett igényeknek megfelelően alakítottunk ki. Mindezeket a járműveket nagyfokú helyi részvétellel az észak-amerikai üzemekben fogják gyártani.

A motorgyártás megindításával Sialóban a Volkswagen Csoport folytatja az immár hatvan éves múltra visszatekintő sikertörténetét Mexikóban. A Volkswagen Puebla-i gyára mellett az MAN kereskedelmi járműveit gyártó Querlétaró-i üzemével és az Audinak a San José Chiapa-ba tervezett, a gyártást 2016-ban kezdő járműgyártó üzemével a Volkswagen Csoport továbbra is a mexikói ipari termelés kulcsszereplője és növekedési motorja marad. A továbbiakban Silao az észak amerikai üzemeknek Pueblában és Chattanooga-ban a legújabb nemzedékhez tartozó hatékony fogyasztású TSI motorokat fog szállítani.

A motorgyárat középtávon évi 330 000 motor gyártására tervezték. A beruházás összege 550 millió US dollár. A Volkswagen középtávon 700 munkahelyet fog létrehozni a 60 hektáron elterülő gyáron Silaóban. A térségben a beszállítók és a szolgáltatások szintjén további munkahelyek jönnek létre. A silaói motorgyártás megfelel a Volkswagen márka „Think Blue. Factory program magas környezetvédelmi szabványainak.

E program célja, hogy a meglévő forrásokat hatékonyabban használják fel, és a Volkswagen üzemekben elérjék a termeléshez kapcsolódó gázkibocsátás tartós csökkentését. Ennek eredményeként a Silaóban működő összes termelői gépsor és berendezés megfelel a legfejlettebb hatékonysági szabványoknak, így minden legyártott motor esetében elérik, hogy a környezetre gyakorolt hatás jelentősen csökken.

A termelői csarnokokban alkalmazott különleges plafonfények, ill. a vele kombinált, az egész üzemben alkalmazott energiatakarékos világítás például biztosítja a természetes fény optimális szintét, és ezzel párhuzamosan elnyeli a világítási rendszer által gerjesztett hőt. A Silaóból származó megnövelt-teljesítőképességű TSI motorok (EA 888) az üzemanyag takarékosságot és a csökkentett gázkibocsájtást könnyebb önsúllyal kombinálják.

A Volkswagen Mexikó elnöke, Andreas Hinrich felhívta a figyelmet a mexikói autóipar 2012-ben mutatott növekedési pályájára, és a Volkswagen hozzájárulására ehhez, amely az országban általa gyártott 600 000 járművet jelenti. "Számunkra Silao egy nagy lépés előre. A Volkswagen ismét nagy lökést adott, és jelentős mértékben járult hozzá a növekedéshez és a foglalkoztatáshoz a mexikói autóiparban."

A Volkswagen Mexikó jelenleg 4 modellt gyárt a Puebla-i üzemben a világpiac számára. Ezek a Volkswagen Jetta, a Golf Estate, a Bogár és a Bogár Cabrio. Pueblában 2012-ben összesen 604 000 járművet gyártottak. A speciálisan az Egyesült Államok piacára kifejlesztett Passat gyártása 2011-ben megkezdődött a Tennessee államban lévő Chattanooga-i üzemben. 2012-ben már több mint 150 000 jármű hagyta el a gyártósort.

A Volkswagen csoport 2012-ben Mexikóban 165 900 járművet adott el (2011: 153 000 db) a mexikói vásárlóknak. A Volkswagen Személyautók, az Audi, a SEAT, a Porsche, a Bentley és a Volkswagen Haszonjárművek márkák így 8.2 %-os* éves növekedést mutattak.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Nem meglepő, a Volkswagen sem keresett pénzt idén »