Új motortípusokat gyárt Győrben az Audi

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Megkezdődött az új 1,2 és 1,4 literes négyhengeres Otto-motorok sorozatgyártása az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában - közölte a társaság hétfőn közleményben.

A tájékoztatás szerint a motor fő alkatrészei - így a forgattyúsház, a hengerfej és a forgattyústengely - az Audi Hungariánál készülnek. Az új erőforrást a többi között az új Audi A3-ba és a VW Golfba építik be. Az 1,2 és 1,4 literes, négyhengeres Otto-motorok 63 és 103 kilowatt közötti teljesítményt, valamint 165 és 250 newtonméter közötti forgatónyomatékot adnak le.

Az új 1,2 és 1,4 literes motorok a gyártás már létező négyhengeres motorpalettáját egészítik ki. A jövőben naponta mintegy 1500 1,2 és 1,4 literes négyhengeres Otto-motor készül majd - írják, emlékeztetve arra: az Audi Hungáriánál jelenleg négy-, öt-, hat-, nyolc-, tíz és tizenkét hengeres dízel és benzinmotorok készülnek. A motorgyártásban a vállalatnál foglalkoztatott mintegy 8600 munkatársból több mint 5000-en dolgoznak. Az év első hat hónapjában a vállalatnál 1,039 millió motor készült.

Az elmúlt években az Audi és a Volkswagen Konszern központi motorszállítója lett az Audi Hungaria, amelynek célja, hogy termékpalettáját folyamatosan új, innovatív és hatékony erőforrásokkal bővítse - idézi a közlemény Thomas Faustmannt, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatóját.

Az új erőforrások számos hatékony technológiát ötvöznek, mint például a legmodernebb közvetlen befecskendezést és turbófeltöltést, illetve eleget tesznek az Euro 6 plus környezetvédelmi norma előírásainak. Az új motorok fogyasztása átlagosan nyolc-tíz százalékkal kisebb.

Az új motorok előnye, hogy a moduláris felépítés következtében a konszern számos modelljébe beépíthetők, ezért tervezik, hogy a jövőben ezeket az erőforrásokat nagyobb volumenben fogják gyártani – mondta Achim Heinfling, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. Az új motorok a többi között az Audi A3 utódjába, illetve a VW Polókba és a VW Golfokba kerülnek.

Hirdetés
Figyúzz!!!
Találtuk

Közel nyolcvan országot megelőzve lett első a HEINEKEN Hungária.

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Hirdetés
Ezt olvasta már?

Padlón a Boeing megrendelései »