Újabb dízelbotrány jöhet a németeknél?

| forrás:
mti
| olvasási idő: kb. 1 perc

Két dízelautó, egy Opel Zafira és egy Smart ForTwo modell bukott meg a német szövetségi közlekedési minisztérium szén-dioxid-kibocsátási tesztjén.

A minisztérium kedden adott tájékoztatása szerint a két - már nem gyártott - dízelmotoros modell a gépkönyvben megadott érték felett bocsát ki szén-dioxidot.

Az érintettek

A 0,8 literes dízelmotorral rendelkező Smart modellnél még további vizsgálatokra lesz szükség az intézkedésekhez - áll a közleményben, az 1,6 literes dízelmotorral szerelt Zafira modellt azonban a motorvezérlő szoftver frissítésére vissza kell hívnia az Opelnek.

A minisztérium nem vonja vissza az érintett modellek típusengedélyét és nem kell módosítani az autók szén-dioxid-kibocsátás alapján megállapított gépjárműadóját sem, mivel a mért és a megadott értékek között az eltérés nem haladja meg a tíz százalékot.

Nincs belőlük sok az utakon

A két modellből együttesen kevesebb mint tízezer van forgalomban Németországban. A Volkswagen dízelbotrányát követően a német szövetségi közlekedési minisztérium 29 gyanús autó emissziós tesztjét rendelte meg. A típusengedéllyel rendelkező, vagy Németországban gyártott modellekből 19-en már elvégezték a méréseket.

Ennek kivonatos eredményéről tájékoztatta kedden a Képviselőházat (Bundestag) még a nyári törvényhozási szünet előtt Alexander Dobrindt közlekedési miniszter. Elmondta: a vizsgált modellek többségénél a tesztek során mért kibocsátási és fogyasztási értékek a megadott szintek alatt maradtak.

További vizsgálatok várhatók

A fennmaradó tíz modell méréseit a következő pár hónapban végzik el. Alexander Dobrindt bejelentette, hogy a közvéleményben kialakult bizalomvesztés miatt a kormány az autóipari cégek, az érintett minisztériumok, a fogyasztóvédő és környezetvédő szervezetek bevonásával egy önálló intézményt tervez felállítani a járművek emissziós és fogyasztási értékeinek a megállapítására.

Az intézmény működését az autóipari ágazat finanszírozza majd évi kétmillió euróval. Az intézet tesztpados mérések mellett valós forgalmi körülmények között is méri majd a járművek fogyasztási és kibocsátási értékeit, évente mintegy hetven modellre. 

Atervezett intézet mérései nem helyettesítik majd a típusengedélyek kiadásához szükséges teszteket, amelyeket az Európai Bizottsággal létrejött megállapodás alapján az idén ősztől a valós használati körülményeket már jobban közelítő módszerekkel kell elvégezni.

Figyúzz!!!
Találtuk

Jók a főváros adottságai a geotermikus energia fűtési célú hasznosítására.

A madárinfluenza H5N8 altípusának jelenlétét igazolta a Nébih.

Hirdetés
Szabadidő, sport

Számítógépes játékírók jelentkezzetek!

Itt az idő, aki mer az nyer, lehet jelentkezni.

Még több magyar látogatta a horvát tengerpartokat

Rekordot döntött tavaly is a magyar turisták száma Horvátországban.

Ezt olvasta már?

Gyorsult az infláció növekedése Németországban »